Maffe Commissaris van de Koning: migranten moeten Limburg en carnaval gaan redden!

Maffe Commissaris van de Koning: migranten moeten Limburg en carnaval gaan redden!

Migranten hebben ons de laatste tijd weinig goeds gebracht, maar de Limburgse Commissaris van de Koning, Theo Bovens, denkt eindelijk een lichtpuntje te hebben gevonden. Denkt.

Denk aan asielzoekers, en je denkt al snel aan wat minder vrolijke nieuwsberichten over aanrandingen, vandalisme, berovingen en andere 'integratieincidentjes' die natuurlijk allemaal het gevolg zijn van onze eindeloze intolerantie. Gelukkig blijkt er echter ook nog goed nieuws te zijn, als het aan de Commissaris van de Koning te Limburg - die daar 'gouverneur' genoemd wordt - ligt. Theo Bovens heeft al vertegenwoordiger van zijn provincie dagelijks te maken met de problematiek al daar: de bevolking krimpt, werkgelegenheid is ver te zoeken en halfbakken tv-spotjes om mensen te verleiden tot vestiging in de regio hebben ook weinig opgeleverd. En misschien nog wel het grootste probleem van allemaal: de carnavalsverenigingen komen leden tekort!

Gelukkig zijn daar de migranten, die duizenden kilometers hebben afgelegd om zich aan te sluiten bij een jolige carnavalsclubje. Bovens vindt het in ieder geval geweldig als die zich in zijn regio zouden vestigen, want een beetje nieuwe aanwas kan geen kwaad om de vergrijzing te stoppen. Qua bevolking, en qua feesten.

Helaas zal ik de heer Bovens nog voor alle festiviteiten beginnen uit zijn droom moeten halen: het is immers al tig keer aangetoond dat migratie nooit een oplossing kan zijn voor bevolkingskrimp. Toegegeven, het klinkt mooi, op het eerste gezicht dan. Je hebt veel oude mensen die verzorgd moeten worden, en te weinig jonge mensen om die verzorging op zich te nemen. Nou, importeer een hoop jonge mensen en het probleem is opgelost, toch?

Fout. For the sake of simplicity ga ik nu niet eens in op het feit dat die nieuwkomers vaak meer inspanning kosten dan dat ze ons besparen, want zelfs zonder dat - zeer relevante - argument kan al makkelijk duidelijk gemaakt worden dat dit niet werkt. Stel dus dat migranten net zoveel bijdragen aan het onderhouden van onze verzorgingsstaat als autochtonen. Als je mensen tekort komt en dan maar mensen hierheen brengt, heb je het probleem op de korte termijn eventjes verlicht. Tenminste: je hebt een symptoom verlicht. Die mensen worden namelijk ook weer oud, en zullen onderhouden moeten worden. Daarvoor zul je weer nieuwe mensen moeten importeren die ook weer oud worden en zo kan het doorgaan tot er geen mensen meer over zijn om te importeren. Het probleem zit hem namelijk in het feit dat dit geen duurzame manier van bevolkingsaanwas is: alleen geboortes zijn dat. Daar hebben we er op dit moment simpelweg te weinig van, en in andere landen om ons heen is het nog veel erger. Je moet als koppel nu eenmaal 2.1 kinderen op deze wereld zetten om jezelf en je levenspartner te 'vervangen' - plus die 0.1 om te compenseren voor dingen als kindersterfte, onvruchtbaarheid etc.

Alleen door dat getal te bereiken houd je op termijn je bevolking op peil en dus niet, zoals deze gouverneur ons graag doet geloven, door maar mensen te blijven uitnodigen. Dat leidt helemaal nergens toe wat betreft het oplossen van de vergrijzing - om nog maar te zwijgen over de andere problemen die het met zich meebrengt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties