Man geeft babydolfijn een tweede kans op een mooi leven

Geen categoriejun 13 2016, 13:00
Naude Dreyer, een kayakker die vaak op pad gaat met toeristen, was onlangs op het strand toen hij opeens iets vreemds zag liggen. "Wat is dat?" vroeg Naude zich vertwijfeld af.
Vervolgens gingen hij en de klant die op dat moment bij hem was op onderzoek uit. Eenmaal bij het 'object' aangenomen zagen ze dat het een babydolfijn was.
Ze keken naar het arme dier en gingen ervan uit dat 'ie dood was. Een dolfijn kan immers niet lang overleven op het droge.
Toen bewoog het beestje. Naude bedacht zich geen moment, pakte de babydolfijn op (die ondanks zijn jeugdige leeftijd toch flink wat kilo's woog) en rende vervolgens met hem de zee in. Eenmaal in het water probeerde hij de babydolfijn te laten zwemmen. Die was nog wat verdwaasd, waardoor hij de eerste paar seconden niets deed. Toen hij eenmaal in de gaten had dat hij vrij was zwom hij gelukkig pijlsnel weg.
[video width="1280" height="720" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/06/Benguela-Dolphin-released-back-into-the...-Pelican-Point-Kayaking_1284478441579926.mp4"][/video]
Wat een geweldige actie van Naude en wat mooi dat hij de babydolfijn daadwerkelijk hielp in plaats van selfies te maken terwijl het arme beest op pijnlijke wijze overlijdt. Want ja, tegenwoordig zouden de meeste mensen ongetwijfeld het laatste doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten