Man pakt inbreker aan, wordt zelf opgepakt

Geen categorienov 30 2014, 19:00
Dit kan echt alleen in Nederland.
Bij ons is de dader immers altijd het slachtoffer, en het slachtoffer de dader. Het gevolg:

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 61-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Rond 03.15 uur drong een overvaller, een 31-jarige inwoner van Groningen, de woning van de 61-jarige man aan het Kraaienest binnen. Vervolgens ontstond er een worsteling waarbij de bewoner de overvaller wist uit te schakelen.

De 31-jarige overvaller raakte daarbij zodanig ernstig gewond dat hij in kritieke toestand per ambulance werd overgebracht naar het UMCG. De 61-jarige man, die als verdachte werd aangemerkt, werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

De bewoner werd als verdachte aangemerkt? Waar wordt hij precies van 'verdacht'? Van het verdedigen van zichzelf en zijn bezittingen? Oh jee, dat is inderdaad wel een vre-se-lijk misdrijf. Zoiets kan de sterke arm van de wet (laat me niet lachen) natuurlijk niet accepteren! Nee, nee, burgers moeten maar gewoon rustig in hun bed blijven liggen als ze een inbreker op bezoek krijgen. Oogjes dicht, snaveltje toe en maar hopen dat de volstrekt incompetente politie de dader op enig moment per ongeluk tegen het lijf loopt en hem ter verantwoording roept voor zijn illegale hobby's. Daar moet natuurlijk bij worden aangetekend dat de dief vervolgens in het uiterste geval een taakstraf krijgt... terwijl de burger zijn bezittingen nooit meer terug ziet omdat die 'opeens' zijn verdwenen.
Zoals GeenStijl terecht opmerkt hoort dit soort letsel bij het inbrakersrisico. Als Tokkie Piet het ziekenhuis niet ingeslagen wil worden moet hij met zijn kladden afblijven van andermans bezittingen. Kan hij dat niet laten dan, helaas pindakaas, kan hij zomaar een paar dagen verblijven op de intensive care.
Dit zijn nou van die gevallen waarbij de verantwoordelijke minister of staatssecretaris (hallo meneer Teeven, leest u mee?) eigenhandig moet ingrijpen om ervoor te zorgen dat de gerechtigheid gewaarborgd wordt; niet alleen omdat dit ethisch juist is, maar ook omdat het vertrouwen van de burger in de rechtsstaat anders razendsnel verloren gaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten