Marianne Thieme in Buitenhof: 'Evolutietheorie is totaal niet relevant'

Geen categorieaug 25 2019, 14:00
De Partij van de Dieren, op het oog een leuke en nobele partij. Veel rechtse stemmers hebben op de een of andere manier vaak sympathie voor deze partij. Opmerkelijk want de PvdD heeft een sterk internationaal netwerk met radicale milieu- en dierenactivisten. Verder bestaat de partijtop van de PvdD uit een selectief groepje die allemaal lid zijn van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. Gelukkig krijgen we soms een glimp te zien van de harde kern van de PvdD.
https://twitter.com/DonArturito/status/1165583313182105600?ref_src=twsrc%5Etfw
Thieme beweert dat haar levensovertuiging geen speciale plek heeft binnen haar partij en dus ook het partijprogramma. Tot nu toe lijkt dit waar te zijn, toch zien we al enige tijd dat er een raar sfeertje binnen de PvdD heerst. De PvdD slijt werknemers waar ze bijstaan, er vindt veel wisseling plaats in personeel. Vaak spreken ex-medewerkers ook over een sektarische sfeer binnen de PvdD. In hoeverre zou dit waar zijn?
https://twitter.com/Buitenhoftv/status/1165575111186866176?ref_src=twsrc%5Etfw
Wordt de PvdD inderdaad zwart gemaakt door de media en individuen? Of is er toch echt meer aan de hand. Bijna ieder brekend lid van de PvdD heeft wel wat te klagen over de privé persoon Thieme. Werk en privé meningen weet ze vaak niet te scheiden. Maarten 't Hart zei er twaalf jaar geleden al het volgende over:

Ja, maar ik vind het dubieus dat twee belangrijke spelers van de partij deze religie aanhangen. Met hun standpunten vervreemden Thieme en Koffeman mensen van hun partij, het is schadelijk voor het imago. Bovendien is het erg waarschijnlijk dat de religie hun politiek denken en handelen gaat beïnvloeden. Thieme heeft laatst al in een interview met de Telegraaf gezegd dat Adam en Eva in het paradijs vegetariërs waren en pas na de zondeval vlees aten. Ik kan genoeg economische of gezondheidsredenen bedenken om geen vlees te eten. Maar een zonde is het niet.

Klopt het dat de PvdD een soort van nog engere vega-belijdende CU is? Of wordt het door bepaalde personen en media compleet overtrokken? Het is op z'n minst interessant om Thieme weer goed in de gaten te houden de komende tijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten