Marietje Schaake zegt zowaar iets verstandigs

Geen categorieaug 01 2013, 17:00
Wonder.
De wonderen zijn de wereld werkelijk nog niet uit: Marietje Schaake - europarlementariër voor D66 - zegt zowaar eens iets verstandigs over de activiteiten van stichting Brein en andere groepen / individuen die het downloaden van muziek willen criminaliseren:

Het is volledig doorgeschoten. Deze wetten zijn ontstaan in de tijd van de drukpers, toen er nog schaarse middelen waren om informatie te verspreiden. Met internet is dat anders. Het is compleet achterhaald wat Brein doet. Het is ook schadelijk dat muziekliefhebbers tegenwoordig gecriminaliseerd worden. Terwijl mensen die downloaden ook vaak legaal muziek kopen. Ik denk dat we het geld dat nu gebruikt wordt voor het handhaven van de wet kunnen steken in het hervormen van auteursrechten, en te zorgen voor meer legaal aanbod. Door innovatie en concurrentie wordt dat ook goedkoper. Hiervoor moeten nieuwe bedrijfsmodellen kansen krijgen.'

Zo. Verrassend, maar wat ze zegt klopt zowaar. Brein vecht een strijd die het al lang verloren heeft... én heeft geen nut om muziekdownloaders te bestraffen, zeker aangezien ze inderdaad vaak ook muziek kopen. Voor veel mensen is het downloaden van muziek een soort van test: vinden ze de artiest / band goed, dan schaffen ze meer platen / nummers aan, maar dan op legale wijze.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten