Marine Le Pen heeft het gehad met 'Brusselse technocraten': 'Frankrijk moet uit de Europese Unie!'

Geen categoriedec 26 2016, 10:10
En dat niet alleen. De leider van het Front National wil dat Frankrijk ook uit... de NAVO stapt.
Laten we vandaag beginnen met goed, nee, fantastisch!, nieuws over Marine Le Pen, de leider van het Front National in Frankrijk. Deze dame heeft ons namelijk een geweldig kerstkado bezorgd: ze pleit voor een Frexit.
Jawel, Le Pen wil nu officieel dat Frankrijk uit het megalomane Europese project stapt. Dat zei ze onlangs in een interview met de Griekse krant Dimokratia.

"Frexit zal onderdeel vormen van mijn beleid. Het volk moet de mogelijkheid krijgen om te stemmen voor de bevrijding van de slavernij en chantage die ons opgelegd wordt door een stel technocraten in Brussel."

Het mooie hiervan is, natuurlijk, dat Le Pen het heel aardig doet in de peilingen. Ze is misschien niet dé grote favoriet om de volgende president van haar land te worden, maar ze maakt wel degelijk kans. Dat is helemaal zo als je er rekening mee houdt dat populistische stromingen weleens onderschat worden in de peilingen omdat niet iedereen openlijk durft te zeggen dat ze zo'n beweging steunen.
Met andere woorden, Frexit zal vanaf nu een serieus en groot onderdeel zijn van het politieke debat in Frankrijk. En als zo'n onderwerp eenmaal op de agenda staat is het maar al te vaak niets meer of minder dan een kwestie van tijd voordat het er doorheen komt.
Ja, ik heb inderdaad hoop dat Frankrijk één van de landen is die binnen afzienbare tijd de EU zal verlaten. Het moge duidelijk zijn wat dit inhoudt: het hele EU-project stort dan in elkaar. Wij krijgen onze soevereiniteit terug, we worden baas over eigen grens, en hoeven ons niets meer aan te trekken van de belachelijke plannetjes van een stel ongekozen technocraten.
Geweldig nieuws, natuurlijk.
Overigens zegt Le Pen ook dat ze uit de NAVO wil stappen. Daar ben ik dan natuurlijk allerminst over te spreken, maar daar zal ik later een artikel over schrijven. Voor nu volstaat dat Le Pen dus keihard voor een Frexit pleit... en dat we daar buitengewoon blij mee mogen en zelfs moeten zijn.
Vive la France!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten