Mark Rutte de nepliberaal: FVD pakt VVD-premier aan vanwege ENORME TOENAME regels

Mark Rutte de nepliberaal: FVD pakt VVD-premier aan vanwege ENORME TOENAME regels

Er zijn maar liefst 11% regels bijgekomen.

Iedere keer dat de VVD van Mark Rutte campagne voert wordt ons kiezers belooft dat, als die partij aan de macht komt, de regeldruk zal verminderen. Er zijn duizenden regels die totaal geen nut dienen. Weg ermee! Aldus de VVD.

Maar wat blijkt in werkelijkheid?

Onder de drie kabinetten van VVD-premier Rutte is het aantal wetten en regels in Nederland met ruim 11 procent toegenomen. In tien jaar tijd kwamen er duizend nieuwe regels bij. Dat terwijl de VVD in verkiezingscampagnes telkens minder regels belooft.

Laat hier geen misverstand over bestaan: de VVD heeft onder de alles behalve bezielende leiding van Mark Rutte helemaal niets meer te maken met het liberalisme. Het is een sociaaldemocratische partij pur sang -- feitelijk heeft de VVD de PvdA vervangen in die hoedanigheid.

In het eerste kabinet Rutte was het allemaal al problematisch, maar het is echt misgegaan in het tweede kabinet. Toen werkte de VVD -- zoals je je ongetwijfeld kunt herinneren -- samen met de PvdA. Blijkbaar is het socialistische gedachtegoed van die partij overgenomen door de VVD. Het gevolg: niet alleen talloze lastenverzwaringen, maar dus ook nog eens duizend regels erbij.

Geen wonder dus dat Forum voor Democratie deze gelegenheid aangrijpt om Rutte eens goed aan te pakken:

"Minder regels en een kleinere overheid..." Dat klinkt wel heel... liberaal.

En zo is er toch nog iets van goed nieuws. Hoewel het negatief is dat de VVD de PvdA vervangen heeft als grootste sociaaldemocratische partij van het land is er gelukkig ook vervanging gekomen voor de VVD als liberale partij: Forum voor Democratie.

VVD is de nieuwe PvdA.
FVD is de nieuwe VVD.

En de PvdA?

Game over.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties