Mark Rutte profiteert in het radiodebat van afwezigheid Thierry Baudet en Geert Wilders

Geen categoriemrt 09 2018, 20:00
Mark Rutte heeft goed kunnen profiteren van het radiodebat, want Thierry Baudet en Geert Wilders waren de grote afwezigen van de avond. Schitteren in afwezigheid kan soms het geval zijn, maar in dit opzicht kunnen er andere partijen zijn die de spotlights kunnen pakken en daarvan profiteren. Mark Rutte kon nu de sterke rechtse partij uithangen en daardoor kiezers aan zich binden.

VVD-leider Rutte vindt dat nieuwkomers die niet willen integreren, zwaar gekort moeten worden op hun bijstandsuitkering. Hij zegt dat er groepen zijn die uit het buitenland komen en de taal niet willen leren. Gemeenten moeten daar hard tegen optreden, zei hij in het verkiezingsdebat op NPO Radio 1 in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Tijdens nationale debatten bij de vorige verkiezingen was Wilders ook een aantal keer afwezig als een strategische keuze of omdat die het nergens op vond slaan. Een 'schijndebat', toen stond hij nog op eenzame hoogte in de peilingen. Men ziet wat er van komt als anderen de ruimte krijgen om jouw positie in te pikken en daardoor beloond wordt. Dat geldt ook voor Baudet, die elke keer zich afvroeg hoe het toch kan dat men toch weer voor de VVD kiest. Onder andere door dit soort acties, want Rutte krijgt extra campagnetijd en zendtijd.
Ik wil daarbij niets afdoen aan de reden van Baudet waarom hij niet kwam, want dat is vrij logisch. Pechtold heeft aangegeven dat hij nog best wel iets aan de stelling wilde doen, aangezien Baudet tegen hem moest, maar dat ze nooit op dat punt zijn beland. In dat geval had Baudet toch mee kunnen doen aan het debat met een andere stelling. Nu is hij er sowieso niet bij en kunnen andere partijen daarvan profiteren. Van het trio Rutte, Wilders en Baudet is Rutte de lachende derde. Die vindt het allemaal wel prima en kan weer extra stevig en stoer doen in het debat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten