Marokkaanse jongens die zich misdragen? Komt door de Nederlandse-fase

Geen categoriemei 01 2017, 14:02
In de Volkskrant heeft Hayat een wel heel opmerkelijke verklaring voor Marokkaanse jongens die zich misdragen. Volgens de schrijfster komt het door de spanning tussen twee culturen die Marokkaanse jongens ervaren. Marokkaanse jongens zouden hun leven opdelen in twee fasen. Maar wanneer ze in de Marokkaanse-fase komen worden het brave burgers.
In het opiniestuk doet de schrijfster een aantal bizarre uitspraken:

Eerst doen de heren van het goede leven alles waar ze zin in hebben. Een Marokkaanse jongen kan stappen, roken, drinken, vrijen met welke en hoeveel dames hij wil. Op zichzelf wonen, verre reizen maken, noem het maar op. Gewoon leven dus. Een jongen moet immers de ruimte krijgen om een man te worden.

Marokkaanse jongens die zich misdragen zitten volgens de auteur nog in de Nederlandse-fase:

Als hij een jaar of 27 wordt, zal Khalid namelijk een metamorfose ondergaan en wordt hij serieus. Dan begint de Marokkaanse fase.

Hoe krijg je het uit je pen? Voor meisjes geldt natuurlijk een hele andere standaard. De dubbele moraal van links komt weer eens duidelijk naar voren. De echte slachtoffers worden weggezet en de daders geknuffeld:

Vroeger protesteerde ik tegen de dubbele standaard en keek ik afgunstig naar de jongens en hun vrijheden. Nu zie ik dat anders. Voor meisjes zijn de spelregels tenminste duidelijk, wat je daar verder ook van vindt. Jongens daarentegen groeien op in een wereld waarin niets mag, maar alles kan. Waarin de regels niet consequent zijn. Zo'n jongen moet op een gegeven moment toch ook niet meer weten wie hij is.

Je zou bijna medelijden krijgen met die Marokkaanse jongens die in tegenstelling tot hun zussen de bloemetjes mogen buiten zetten.

Al dwalen mijn gedachten zo nu en dan af naar die zomer toen hij na al het gefeest toch een beetje ongelukkig keek. En met jeuk in zijn broek naar de huisarts moest.

Dat 'Heel gewoon Hayat' Nederlandse meiden wegzet als hoeren om haar punt te maken is natuurlijk helemaal te zot voor woorden. Moeten we echt geloven dat die zielige Marokkaanse jongens worden verleidt door Nederlandse meisjes tot zondige zaakjes? De Marokkaanse jongens moeten in hun oren knopen dat je elke vrouw moet behandelen zoals je wilt dat er met je eigen zus wordt omgegaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten