shutterstock 1063028309

Marokkaanse Nederlanders pikken het niet langer, schrijven manifest: 'Bevrijd ons van dubbele nationaliteit'!

Geen categoriesep 24 2019, 15:00
Een groepje Marokkaanse Nederlanders streeft een nobel doel na: de afschaffing van de dubbele nationaliteit. Ze roepen op dat de Nederlandse overheid en samenleving hen steunen bij de strijd tegen de dubbele nationaliteit. Zonder ons krijgen ze het uiteraard niet voor elkaar om de dubbele nationaliteit af te schaffen! Een bewonderenswaardig initiatief!

Wij, Nederlandse burgers met een tweede nationaliteit, de Marokkaanse, waar wij niet uit vrije wil voor gekozen hebben, wenden ons tot de Nederlandse samenleving en de Nederlandse overheid om ons te helpen verlossen van de angst en de onvrijheid die onlosmakelijk verbonden is met die tweede nationaliteit.

Er zijn wel degelijk grote groepen die maar al te graag willen integreren en het Nederlanderschap voor 100% willen omarmen. Echter moeten we 'de lange arm van Marokko' niet onderschatten. De greep van de Marokkaanse overheid op Marokkanen in het buitenland is immens, zelfs tweede of derde generatie's die eigenlijk nauwelijks een band hebben met het land worden in de wurggreep gehouden door Marokko.

Marokko heeft sinds de jaren zeventig een scala aan overheidsinstituties in het leven geroepen om Marokkanen in Nederland te bespioneren, te intimideren, te verleiden, te rekruteren, te corrumperen.

In ons regeerakkoord staat dat nakomelingen van migranten in de toekomst moeten kiezen voor één nationaliteit. Dit is iets wat actiegroep rondom het manifest van harte toejuichen. Toch is het simpeler gezegd dan gedaan, sinds 2014 - door Ronald 'redpilled' Plasterk - registreert de overheid de tweede nationaliteit al niet meer.
In werkelijkheid zien we dat het land van hun ouders/grootouders nog wel actief bijhouden waar hun 'volk' zit. Dit is dan ook iets wat de actiegroep probeert duidelijk te maken; ze willen losbreken uit de ijzeren greep van de Marokkaanse overheid!
Een bijzonder initiatief wat zeker de aandacht verdient! Vanavond presenteren ze het manifest in de Balie. Wij zijn in ieder geval benieuwd!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten