Marokkanen in New York in de gaten gehouden

Geen categoriesep 22 2011, 15:07
De politie in New York (NYPD) heeft Amerikaanse burgers bespied en onderzocht op basis van etniciteit. De mensen die in de gaten werden gehouden werden niet verdacht van enig specifiek misdrijf. Dat blijkt uit documenten in handen van persbureau AP.
In de documenten wordt gerept over een geheim project, het Marokkaans Initiatief. Undercover-agenten namen foto's van restaurants met een Marokkaanse clientèle. Van mensen met een Marokkaanse achtergrond werd bijgehouden waar ze winkelden, aten en baden. Uit de documenten bleek verder dat de politie van plan was dezelfde werkwijze toe te passen op mensen met een andere etniciteit.
De verzamelde informatie werd opgeslagen op computers van de NYPD zodat als er ooit een tip binnenkwam over een Marokkaanse terrorist, de politie informatie over alle Marokkaanse inwoners van New York binnen handbereik had.
De programma's begonnen, met hulp van de CIA, ten tijde van het presidentschap van George W. Bush en zijn ook na diens presidentschap, met de impliciete steun van de regering van president Barack Obama, doorgegaan. De Amerikaanse regering heeft tot dusver vragen over de kwestie vermeden.
Lees verder op nieuws.nl
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten