Massale angst en wetenschapsverafgoding kost 144 miljoen euro

Geen categoriesep 29 2011, 17:44
Met dank aan Ab Klink en de onheilsprofeet die Ab Osterhaus heet.
Herinnert u zich deze nog: de Mexicaanse griep, even afschrikwekkend als het stemgeluid van Yvon Jaspers. Allemaal hartstikke erg, als we geluk hadden gingen we bij bosjes dood, samen met tien procent van de wereldbevolking. En dan kwamen we er nog genadig vanaf. Ik heb me altijd groen en geel geërgerd aan het laffe kuddegedrag van de meeste Nederlanders in dezen. Als dociele schapen hebben ze zich overgegeven aan de massahysterie. Er waren slechts enkele gezonde geesten die vraagtekens plaatsten bij de rationaliteit van zo’n reactie. Slechts weinigen hadden kritiek op de woorden die avond aan avond op nationale tv uit de mond van virologen als Osterhaus rolden. Mensen geloofden werkelijk alles wat de onafhankelijke wetenschappers onheilsprofeten verkondigden. Men liet zich verleiden door de angst.

De toenmalige minister van Volksgezondheid, Ab Klink, bestelde op advies van de Gezondheidsraad een slordige 34 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep. De kosten voor de vaccins werden angstvallig geheim gehouden, maar uit contracten tussen het ministerie en de farmaceutische industrie blijkt de griepprik 7,20 euro per stuk te hebben gekost.

Volgens RTL zijn er twee keer 17 miljoen vaccins afgenomen bij de de farmaceuten. Hiervan zijn er maar 10 miljoen gebruikt en zijn zo'n 250.000 vaccins verkocht aan het buitenland. De verkopers van de vaccins heeft er 3 miljoen weer teruggenomen. Hierdoor bleef Nederland zitten met 20 miljoen vaccins. Deze zijn uiteindelijk vernietigd wat een kostenpost van 144 miljoen euro opleverde.

Beetje jammer dat uitkwam dat professor Osterhaus’ onderzoek naar griep(vaccins) gefinancierd werd door de farmaceuten die dergelijke vaccins produceerden.

Niet iedereen is overtuigd van de objectiviteit van de ESWI (waar Osterhaus voorzitter van is, WJH). Epidemioloog Luc Bonneux baarde onlangs opzien door op de opiniepagina van de Belgische krant De Standaard te stellen dat de informatie op de site www.eswi.org 'evenveel te maken heeft met wetenschap als McDonalds met gezond voedsel'. Hij wees er fijntjes op dat de sponsorlijst van de ESWI leest als een who is who in de griepindustrie: in het lijstje van farmaceuten die de organisatie financieel ondersteunen, staan onder meer Tamiflu-producent Roche en de twee bedrijven waarbij Nederland de vaccins inkocht, GSK en Novartis. Een woordvoerder van de ESWI bevestigt desgevraagd dat de organisatie volledig wordt gefinancierd door tien farmaceutische bedrijven. De bedoeling van de club is volgens haar 'te sensibiliseren rond de griep, niet om wetenschappelijk bezig te zijn'.

Het hilarische is dat juist de mensen die zich erop voorstaan niemand te geloven en voortdurend schoppen tegen instituties, achter Osterhaus en de zijnen aanliepen. Selectief kritische levenshouding, heet dat. Als mensen het lef hebben om voortdurend alles in vraag te stellen, moeten ze ook mans genoeg zijn om wetenschap te bevragen. De verafgoding van wetenschap als nieuwe god heeft lang genoeg geduurd: wetenschapper Osterhaus voorspelt hel en verdoemenis; er gebeurt vervolgens weinig tot niets en geen haan kraait er naar. Over irrationeel gesproken.
Ondertussen loopt Osterhaus binnen; hij had aandelen in een van de bedrijven die vaccins in elkaar fröbelde en dus voor miljoenen aan orders heeft gekregen.
Foto via Photobucket, StormCellZero
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten