Massaslachters ISIS blazen 12 mensen op in Bagdad

Geen categoriesep 10 2016, 16:00
De psychopatische massamoordenaars van ISIS hebben weer toegeslagen. Dit keer waren inwoners van Bagdad het doelwit.
Vrijdagavond zijn tenminste 12 inwoners van Bagdad, de hoofdstad van Irak, vermoord door ISIS. De organisatie eiste de verantwoordelijkheid op voor twee bomaanslagen waarbij de arme slachtoffers gedood werden. Eén zelfmoordterrorst blies zich op bij de ingang van een winkelcentrum in het oosten van de stad. Zijn collega deed datzelfde op het parkeerterrein ernaast.
Hoewel er minstens 12 mensen zijn omgekomen bij deze verschrikkelijke moordacties zijn er nog eens 40 mensen gewond geraakt. Het is mogelijk -- en zelfs waarschijnlijk -- dat enkele van de gewonden uiteindelijk alsnog overlijden aan hun verwondingen.
Het meest trieste hieraan is dat wij in het Westen hier niet eens meer van opkijken... en ons er eigenlijk maar zelden boos om maken. Ja, we schrikken ons kapot als ISIS toeslaat in Europa of Amerika, maar in het Midden-Oosten? Tja. Dat lijkt er daar tegenwoordig gewoon bij te horen.
Misschien dat dit sentiment te verklaren is, maar dat maakt het niet minder kwetsend voor mensen in (of uit) die regio. Zij zien dat wij fanatiek reageren als Westerlingen het slachtoffer zijn, terwijl we nauwelijks reageren als het om moslims gaat. Dat moet anders: in beide gevallen sterven er onschuldige mensen door de daden van een stel moslimnazi's die ieder ander haten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten