Maurice de Hond: Waarom een complete lockdown een heel slecht idee is!

Maurice de Hond: Waarom een complete lockdown een heel slecht idee is!

Jesse Klaver spreekt op een GroenLinks-partijcongres. Bron: GL / YouTube.

Er zijn vele redenen waarom een Lockdown een heel slecht idee is. Ik heb dat in dit blog weergegeven.

Maar wellicht de belangrijkste is, dat het gewoon niet zal gaan zoals de voorstanders voorspiegelen. We zullen de cijfers niet in 4 weken naar vrijwel nul krijgen. Ook niet in 8 weken.

Besef dat 10 weken na half maart nog steeds circa 20 personen aan Covid-19 overleden. En toen was het lente, richting zomer. Wat een ongunstige periode is voor het Virus. (In Zweden was er ook een daling van het aantal sterfgevallen, alleen wat langzamer dan Nederland. Maar begin juli lag het gelijk).

Nu is het herfst, richting winter. Een gunstige periode voor het virus. En daar we ook nog steeds niet in Nederland een belangrijke verspreidingsweg van het virus onderkennen zal het dweilen zijn met de kraan open.

Het zou een verkeerde beslissing worden met gigantische consequenties.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties