shutterstock 1629245092

Meer bewijs dat lockdowns niet werken: aantal besmettingen Duitsland neemt in rap tempo TOE

Geen categoriejan 07 2021, 14:00
In Duitsland hebben ze nu al wekenlang een "harde lockdown," net als in Nederland. Maar wat blijkt? Het aantal besmettingen neemt toe! Hoe dat kan? Simpel. Lockdowns werken niet.
Het gaat niet goed in Duitsland, aldus het Algemeen Dagblad. Het nieuwe aantal besmettingen met het coronavirus is namelijk wéér gestegen: "Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, heeft donderdagochtend gemeld dat er 26.391 nieuwe gevallen zijn ontdekt in de laatste 24 uur." Dat is een toename van 5.000 ten opzichte van de 24 uur ervoor. Het gaat dus om ongekend hoge aantallen.
Maar wacht! Hoe kan dat nou? Want in Duitsland hebben ze ook al weken een harde lockdown. De meeste winkels zijn dicht, mensen worden ontzettend beperkt... ze kunnen boodschapjes halen bij de supermarkt om te overleven, maar dat is het dan wel. Hoe kan het aantal besmettingen dan toch zo snel toenemen? Nou, nou?!
Oh, dat is best simpel. Lockdowns werken niet. Echt niet? Nee, echt niet. Wat wél werkt?

Masks work and should be mandatory, just as they were during the 1918 influenza pandemic. School cancellations are hugely important, and reliably show up as a key part of reducing infection. Bans on large assemblies are an obvious policy with good support. Restrictions on long-distance travel help reduce the occurrence of new outbreaks. Centralized quarantine helps actively reduce the spread of COVID-19 to a very low level.

 

Gecentraliseerde quarantine betekent dat je mensen die positief testen en de mensen met wie ze in contact zijn geweest isoleert ‒ net zolang tot ze de incubatietijd van het virus achter zich hebben gelaten of hersteld zijn van de ziekte als ze die inderdaad hadden.
Dit zijn maatregelen die helpen. Maar hele lockdowns? Die helpen niet. Je sluit een heel land op en vernietigt zijn economie, maar lost er helemaal niets mee op. Daarom gaan de besmettingen gewoon door in Duitsland (en ook in Nederland).
Dus, ophouden met deze waanzin. Open de economie weer, neem gepaste maatregelen, bescherm de zwakkeren, en dóór.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten