Meer jongeren aan het werk dan een jaar geleden

Meer jongeren aan het werk dan een jaar geleden

Goed nieuws voor jongeren die op zoek zijn naar een baan: de arbeidsmarkt lijkt zich te verbeteren. Zéker voor hen.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laat weten dat er in juni van dit jaar 63.000 meer jongeren aan het werk waren dan een jaar geleden. In totaal werken 1,3 miljoen jongeren nu.

Het CBS voegt daar aan toe dat het aantal werkende jongeren de afgelopen maanden continu steeg met ongeveer 2.000. Daarbij is het opmerkelijk dat ze eerst en vooral veel deeltijdbanen (of part-time banen) vonden van 12 uur per week of minder. In totaal werkt 61,3% van de jongeren nu. Een jaar geleden was dat nog 58,3%.

De Telegraaf voegt toe:

De arbeidsparticipatie onder jongeren van 15 tot 25 jaar die geen onderwijs meer volgen daalde in tien jaar tijd van 76,7 procent in het eerste kwartaal van 2005 naar 76,0 procent in het eerste kwartaal van dit jaar.

Het meest opvallende daaraan is dat er veel minderen jongeren zijn die fulltime-banen hebben. Dat betekent een baan waarbij ze 35 uur of meer werken per week.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Jongeren werkloosheid arbeid

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties