Meerderheid Duitse bevolking verwerpt Merkels vluchtelingenbeleid

Geen categoriejul 30 2016, 19:00
Uit een vandaag gepubliceerde peiling blijkt dat de Duitse bevolking met ruime meerderheid het 'Wir Schaffen Das' beleid van bondskanselier Merkel niet steunt. Maar liefst twee-derde (66%) van de Duitsers zien helemaal niets in de plannen. Dit is het hoogste percentage sinds 31 augustus vorig jaar, toen er een miljoen vluchtelingen de Duitse grens overstaken.
Toch blijft Mutti Merkel onverminderd populair onder de Duitse bevolking. Een meerderheid geeft aan nog altijd vertrouwen te hebben in de bondskanselier.
Dat geldt echter niet voor de meeste politieke partijen, waaronder kopstukken uit Merkel's eigen partij. Zo zei Thomas Jahn van Merkel's zusterpartij CSU na afloop van haar toespraak waarin Merkel het voortzetten van het 'Willkomen'-beleid bepleitte, dat alleen al het feit dat alle drie de terreuraanvallen door meegereisde islamterroristen werden gepleegd, voldoende reden zou moeten zijn om met dat beleid te stoppen. Hij noemde dat beleid 'een nachtmerrie' voor de lokale bevolking. Tevens toont dit aan, dat ook het EU-immigratiebeleid even hard faalt als dat van Merkel.
Jahn: 'We moeten onze grenzen weer controleren, dat is nu het allerbelangrijkste. En we moeten gevaarlijke mensen met een islamitische ideologie terugsturen naar landen buiten de EU en buiten Europa', zo voegde hij er aan toe.
Maar niet alleen binnen Merkel's eigen partij komt kritiek. Van rechts tot links zijn kritische geluiden te horen. Dat de rechtse AfD tegen is, is al veel langer bekend, maar nu beginnen ook linkse partijen zich te roeren. Zelfs Merkel's coalitiepartij SPD. Vandaag gingen duizenden mensen de straat op in Duitsland om te protesteren tegen Merkel's vluchtelingenbeleid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten