Mensen willen nog steeds in Kamer voor PvdA

Geen categoriemei 04 2012, 16:00
Onbegrijpelijk.
Nou ja, eigenlijk niet natuurlijk. Het loon van een kamerlid liegt er niet om. Misschien dat ik me hier dus niet over moet verbazen:

Diederik Samsom is de onbetwiste leider van de PvdA. Hij is de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap. Voor de andere plekken op de kieslijst hebben zich 430 kandidaten gemeld. De partij maakt de uiteindelijke kandidatenlijst in juni bekend.

Opvallend: onder de kandidaten was geen enkele concurrent van Samsom voor het lijsttrekkerschap. Iedereen accepteert zijn leiderschap dus, ook al heeft hij een bijzonder grote vergissing begaan door niet mee te werken met de zogenaamde kunduzcoalitie.
Afijn, ik vraag me af wat voor soort lichting de PvdA nu in de kamer krijgt. Mensen van de straat? Hoeveel vrouwen en allochtonen? Die partij gelooft immers in quota: als het niet minimaal 50% uit vrouwen en allochtonen bestaat maken ze zichzelf volstrekt ongeloofwaardig. En nee, dan is het natuurlijk niet relevant of de nieuwe kamerleden daadwerkelijk competent zijn. Dat doet niet terzake.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten