Mensensmokkelaars ter land ter zee...en in de lucht: vliegroute naar Groot-Brittannië ontdekt

Mensensmokkelaars ter land ter zee...en in de lucht: vliegroute naar Groot-Brittannië ontdekt

Als men dacht dat het allemaal voorbij zou zijn als de zeeroute voor mensensmokkelaars wordt geblokkeerd, dan kunnen ze beter opnieuw denken. In deze moderne tijden vliegen overal en nergens natuurlijk vliegtuigen. Daar maken de mensensmokkelaars dus ook gebruik van.

Overal in Europa wordt gebruik gemaakt van kleine (sport)vliegvelden. De smokkelwaren zijn niet alleen drugs en andere illegale middelen, maar ook mensen. De politie heeft in een nieuw rapport al aangegeven dat deze vliegvelden te weinig capaciteiten bezitten om goede controles te houden. Smokkelen wordt dan heel makkelijk.

Het Nederlandse vliegveld Teuge wordt ook gebruikt in dit smokkelnetwerk en er zijn twee Britten gearresteerd die een vliegtuigje vol Albanezen naar Groot-Brittannië wilden brengen. Op deze manier kun je hoppen van het ene lokale vliegveld naar het andere. Dat kost natuurlijk wel wat, maar het is al langer bekend dat de tripjes naar Europa veel geld kosten. Als de ene route wordt geblokkeerd, wordt er een andere smokkelroute gevonden.

Of ze nu in vrachtwagens verstopt worden, of in auto's, koffers. Mensen verzinnen de gekste dingen. Dit aspect legt het feit bloot dat er te weinig geïnvesteerd wordt in de controlecapaciteit voor onze veiligheidsdiensten. Daarnaast legt het ook bloot dat alle aspecten van transport gebruikt worden om mensen te smokkelen.

Wie kan nu nog zeggen dat het louter gaat om mensen die vluchten? Hoppen van het ene land naar het andere land, smokkelaars grote sommen geld geven om in Europa te komen. De naïviteit ten top hoe met dit gegeven wordt omgegaan. Het is een ondermijning van het systeem dat ten koste gaat van échte vluchtelingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties