Merkel spreekt zich weer uit tegen "vreemdelingenhaat," maar kan zich niet boos maken over vrouwen-misbruikende immigranten

Geen categoriefeb 29 2016, 11:00
Ons haat ons.
Vreemdelingenhaat is fout. Racisme is fout. Discriminatie is fout. Het zijn uitspraken waar we het allemaal mee eens kunnen zijn. Dat klopt, geen twijfel mogelijk. Maar waarom is Frau Merkel veel gematigder als ze het heeft over het wangedrag van moslimimmigranten uit het Midden-Oosten?

Ze ging ook in op een protestactie van een boze groep van ongeveer honderd mensen die eerder in februari een bus vol migranten tegenhield in het Oost-Duitse dorp Clausnitz in de deelstaat Saksen. Vluchtelingen, onder wie veel vrouwen en kinderen, werden bij aankomst door een joelende menigte belaagd.

Merkel noemt de actie "walgelijk" en "niet te rechtvaardigen". De Duitse regering had de uitingen eerder al ernstig veroordeeld.

"Walgelijk." Hmm. Dat is nou een woord dat ik zou gebruiken om de acties van immigranten in Keulen te beschrijven; die misbruikten immers honderden vrouwen tijdens Nieuwjaarsnacht. Wat vindt Frau Merkel daarvan?

De bondskanselier stelt ook dat vluchtelingen die naar Duitsland komen zich moeten houden aan de wet. Ze refereerde hiermee aan de aanrandingen tijdens de nieuwjaarsnacht in Keulen. "De regels moeten vanaf begin af aan duidelijk zijn. Integratie is geen vrijwillige aangelegenheid", aldus Merkel.

Ah, ik begrijp het. Dus een woedende menigte is "walgelijk" (wat het ook is!) als de menigte uit blanke Duitsers bestaat, maar als de agressors islamitische mannen zijn vindt Merkel het significant minder erg. Het enige wat ze dan zegt is dat ze beter moeten "integreren." Niks geen "walgelijke" acties die "niet te rechtvaardigen zijn," ook niet als de immigranten in kwestie de Duitse cultuur niet begrijpen.
Het zegt alles over de waarden van mevrouw Merkel. Haar motto zou moeten zijn: weg met ons!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten