Middelbare scholiere neemt haar strijd tegen pesten naar de straat. Letterlijk

Geen categoriemei 14 2015, 11:00
Een middelbare scholiere heeft het zo gehad met pesten - dat een groeiend probleem is in Amerika en veel andere Westerse landen - dat ze besloten heeft om er iets aan te doen.
Hoe? Nou, op de snelst mogelijke manier: met kentekenbewijzen.
Baylee Smith, die dit jaar haar diploma krijgt en een avontuur tegemoet gaat op een universiteit, moet 1.000 anti-pesten kentekenbewijzen verkopen in de voorverkoop. Als haar dat lukt zal de Amerikaanse staat Alabama haar kentekenbewijzen produceren en uitvaardigen.
In 2014 had Baylee het idee om op deze wijze in actie te komen tegen pesten. Ze vroeg haar klasgenoten of ze haar wilden helpen; zij waren daar allemaal maar wat graat toe bereid. Dit is het ontwerp waar ze mee op de proppen kwamen:
Screen Shot 2015-05-14 at 10.18.14
Alabama heeft het nieuwe kentekenbewijs dus goedgekeurd, maar Baylee moet er wel voor zorgen dat minstens 1.000 inwoners van haar staat het kenteken voorbestellen. Doen ze dat niet, dan wordt de boel niet in productie genomen.
Baylee - die blijkbaar onder andere deelnam aan Miss Teen Alabama - legt uit:
"Onderaan staat er "bully free starts with me" [Een pestvrije-zone begint bij mezelf]. Ik denk dat dit echt belangrijk is: iedereen moet in actie komen."
Het mooiste aan dit verhaal? Baylee's actie krijgt zoveel media-aandacht dat ik er geen moment over twijfel dat ze haar doel uiteindelijk zal bereiken. Zie bijvoorbeeld deze reportage van WSFA12 News.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/Petition-Approved-for-Anti-Bullying-License-Plates-YouTube.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten