Migratie door de Middellandse Zee blijft levens opeisen: 25 migranten omgekomen

Geen categoriejan 06 2018, 20:00
Het is nog winter, maar dat betekent niet dat de migratie over de Middellandse Zee tot het minimale is ontwikkeld. Nog steeds proberen mensen over de zee naar het Europese vasteland te komen en nog steeds vallen er doden.

Voor de kust van Libië zijn zeker 25 migranten verdronken. Dat melden de Libische marine en de Duitse reddingsorganisatie Sea Watch. Het waren opvarenden van een rubberboot die met meer dan honderd migranten aan boord de oversteek naar Europa probeerde te maken.

Een woordvoerder van de Libische marine zegt dat de boot vermoedelijk slagzij heeft gemaakt door het slechte weer. De marine had volgens hem te weinig middelen om hulp te kunnen bieden.

Het blijft deels de schuld van de Europese Unie zelf. Hoe meer het beloont om de oversteek te maken, hoe meer mensen de oversteek proberen te wagen. Daarnaast profiteren de mensensmokkelaars er ook van en zal de mensenhandel ook blijven doorgaan. Vraag én aanbod blijven bestaan en worden in stand gehouden.
Dit is ook nog maar het begin, want als het warmer wordt dan zullen nog veel meer mensen het wagen om de Middellandse Zee over te steken. Als de Europese Unie het probleem echt wil oplossen, dan moeten de binnengrenzen gesloten worden en dan moeten de buitengrenzen extra bewaakt worden. De oversteek moet geen enkel perspectief of voordeel bieden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten