Mijn eigen anti-Saoedische stickeractie

Geen categoriemei 28 2014, 13:59
Ik was nog niet klaar met u, Minister Timmermans, maar werkgeversvoorzitter Wientjes blijkt een zo mogelijk nog grotere flapdrol.
Nee, schrik maar niet, het is niet de sticker van Geert Wilders die zo prominent boven dit stuk prijkt. Het is een nieuwe, zelfvervaardigde, uitsluitend bedoeld om de salafistische kamelenneukers uit Saoedi-Arabië (groepsbelediging, Art. 137 WvSr), hun permanent semidemente koningen (belediging van een bevriend staatshoofd, Art. 119 WvSr) en hun jaknikkende lakeien binnen het Nederlandse establishment (belediging van het openbaar gezag, Art. 267 WvSr) overdrachtelijk aan het kruis te nagelen (dus niet letterlijk, zoals zij dat zelf zo graag doen).
Waarom? Omdat het nodig is. Omdat zij niet leren, nooit zullen leren als wij allemaal braaf onze mond houden en hen met fluwelen handschoenen blijven aanpakken. Heel eerlijk? Ik mis het opgeheven vingertje van de oude socialisten. Alles beter dan deze diepvooroverbuigende slaaf van het Golfkapitaal die zich vandaag de dag onze “sociaaldemocratische” Minister van Buitenlandse Zaken (de slechtste die we in ieder geval deze eeuw hebben gehad) mag noemen. Timmermans heeft mijn open brief van vorige week blijkbaar niet gelezen, want hij deed er gisteren nog een schepje bovenop door in de Tweede Kamer antisemitisme en islamofobie (u weet wel, die term die door moslimfundamentalisten is verzonnen om islamcritici de mond te snoeren) op één lijn te stellen.
Antisemitisme
Want ja, afkeer van een zelfgekozen religie die haar volgers en masse inspireert tot vrouwenonderdrukking, homohaat en geweld tegen andersdenkenden staat natuurlijk op één lijn met iemand haten vanwege de afkomst van zijn of haar moeder. Frans Timmermans presenteert zichzelf graag als intellectueel, als denker, maar mist blijkbaar de cognitieve vermogens het overduidelijke verschil tussen deze twee fenomenen te zien. Mijn god, man, hoe diep door het stof wil je nog gaan? Alleen al vanwege het feit dat de Saoedi’s de grootste sponsor van Jodenhaat op aarde zijn, zou je “islamofobie” en antisemitisme niet in één zin moeten gebruiken.
En dan dat schaamteloze gelieg van Timmermans. “Door de puberale actie van Wilders wordt juist de dialoog onmogelijk gemaakt die wij al jaren (en met voorzichtige successen) voeren met Saoedi-Arabië”, lees ik op zijn Facebookpagina. Voorzichtige successen? Deze man lijdt aan grootheidswaan en heeft geen enkele grip op de werkelijkheid. Sta mij toe je geheugen even op te frissen, Frans, met rapporten van de niet bepaald als islamofoob bekendstaande organisaties Human Rights Watch en Amnesty International. En alsof er ook maar één persoon op aarde gelooft dat onze minister ooit de Saoedi’s heeft aangesproken op de massale mensenrechtenschendingen in hun land of op het feit dat intolerantie, extremisme en terreur na olie hun belangrijkste exportproducten zijn. Frans. Timmermans. Liegt. Alsof het gedrukt staat. Het is lachwekkend te geloven dat deze man de cojones heeft om iets anders te doen dan “hoe hoog?” te vragen als zijn Saoedische meesters hem bevelen te springen.
Het treurige is: Timmermans is niet eens de meest misselijkmakende belichaming van het onder de Nederlandse politieke en economische elite zo welig tierende ‘Beter blo Jan dan do Jan’-mentaliteit. Die rol is weggelegd voor VNO-NCW-baas en überpussy Bernhard Wientjes. Dat deze man (opnieuw gebruik ik het woord in de ruimst mogelijke zin) uit hoofde van zijn functie zijn eigen moeder als haremslavin aan de hoogst biedende oliesjeik zou verkopen, is geen verrassing. Maar dat flapdrol Wientjes zijn gebrek aan moraal ook nog eens verdedigt door te stellen dat het typisch Nederlands zou zijn misdaden tegen de menselijkheid culturele verschillen met handelspartners te aanvaarden, toont dat hij zelfs geen basis van menselijk fatsoen meer heeft.
Nazi-Duitsland
We gaan even Godwinnen. Zo’n Wientjes had dus in de jaren ’30 doodleuk verkondigd dat handel met Nazi-Duitsland perfect in orde is omdat die Jodenvervolging gewoon een cultureel dingetje van onze oosterburen was. Terug naar Saoedi-Arabië: de doodstraf voor afvalligen? Is cultuur, mag ik even vangen? Zweepslagen voor verkrachte vrouwen? Een plaatselijke gewoonte, katsjing! Chemische castratie bij homoseksuelen? Een 1001 Nachtidylle, de schoorsteen moet roken. Wereldwijde financiering van terreur? Niet meer dan 'couleur locale', show me da money! Niet-joodverklaring? Waar moet ik tekenen en mag ik de pen houden?
Wal-ge-lijk. Schandalig. Amoreel, nee immoreel. En alsof zijn gelik bij de Saoedi’s niet beschamend genoeg is, gooide Wientjes er meteen nog even een advertentiecampagne overheen. Opdat het misdadige regime in Riyad wel even weet aan welke kant de Verbonden Nederlandse Ondernemers staan als zij moeten kiezen tussen centen en vrijheid. In de advertentie stelt VNO-NCW dat Wilders de Nederlandse handelsbelangen “verkwanselt”. Wel Nederondernemers, jullie verkwanselen onze fundamentele rechten als de vrije meningsuiting en de vrijheid van religie, twee zaken waarvan die Arabische Conchita Wursts (u weet wel, bebaarde mannen in jurken) zelfs nog nooit hebben gehoord. Erst kommt dat Fressen, dann kommt die Moral, wist Brecht al. Wientjes geeft er een 21e-eeuwse draai aan: Fressen, Fressen, Fressen, Scheiß auf die Moral.
Vandaar dus mijn stickeractie, ik geef toe, veel zoden aan de dijk zal het niet zetten. Maar misschien dat het vroegmiddeleeuws denkende gajes in die haatzandbak beseft dat wij in deze polder niet allemaal laffe graaimietjes zijn. De tekst op mijn versie van de groene sjahadavlag luidt: “Saoedi’s zijn fascisten, Koning Abdullah is een moordenaar en Timmermans is een eunuch.” Vergeet vooral niet aangifte te doen als u zich beledigd voelt. (Maar als u zich, zoals ik, kapotschaamt vanwege Timmermans' gekruip kunt u natuurlijk ook deze Facebookpagina liken.)
P.S. Vrijdag a.s. geef ik u een voorpoefje van het gesprek dat Timmermans en Wientjes zullen voeren met een of andere aangetrouwde achterneef van de koning de Saoedische minister van Handel.
Volg Bart Schut op Twitter en Facebook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten