Milieualarm! 'Wekelijks olie- en gaslekken in Noordzee!'

Geen categoriejul 06 2011, 13:22
Oh nee, dit gaat helemaal verkeerd!
Oliebedrijven als Shell en Total kampen regelmatig met problemen op de olieplatformen in de Noordzee. Hierdoor lekken er wekelijks 'grote hoeveelheden' gas en olie weg.
In 2009 en 2010 zijn ruim honderd gaslekken geweest, aldus de ultralinkse krant The Guardian. Onze eigen ultralinkse krant het NRC Handelsblad concludeert daaruit dat, en ik citeer, hiermee "de claims van oliebedrijven [worden] ondermijnd, die volhouden dat alles in het werk wordt gesteld om de veiligheid te maximaliseren".
Wat een flauwekul toch weer van het huisbladje van de PvdA. Ik begrijp dat men 'kwaadaardige oliebedrijven' graag even wat imagoschade wil toebrengen - ik bedoel, dat is toch waar linkse krantjes tegenwoordig in excelleren, voor de rest kunnen ze weinig voor elkaar krijgen - maar de claims van de bedrijven in kwestie worden natuurlijk helemáál niet 'ondermijnd'. Ze doen er alles aan om zo veilig mogelijk te werken. Er zal af en toe ongetwijfeld wat gas of olie lekken, maar dat betekent niet dat ze hun best niet doen dit te voorkomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten