Militairen verklaren regering de oorlog

Geen categorieapr 09 2011, 14:00
De militaire vakbonden hebben harde acties aangekondigd om te protesteren tegen de verschrikkelijke bezuinigingen bij het leger.
Hoewel militairen niet mogen staken kunnen ze bijvoorbeeld wel langzaamaanacties, stiptheidsacties en protestbijeenkomsten houden.

De militaire vakbond AFMP noemt het aantal van zesduizend gedwongen ontslagen onacceptabel. 'Het is immoreel, volstrekt verwerpelijk om op deze manier met je mensen om te gaan,' zegt voorzitter Wim van den Burg tegen het AD. 'Deze week zijn nog 70 man naar het Afghaanse Kunduz vertrokken. Grote kans dat als zij terugkomen, ze te horen krijgen dat ze eruit liggen.'

Gelukkig zijn onze dappere jongens en meiden niet op hun mondje gevallen. "De telefoon staat roodgloeiend", zegt Van den Burg. "Komende week beginnen we al met acties".
Het is te hopen dat het Nederlandse volk zich als één man achter de militairen schaart. Deze bezuinigsmaatregel van het zogenaamd 'meest rechtse kabinet ooit' is werkelijk een grof schandaal. De overheid verzaakt te doen waarom ze is opgericht: de veiligheid garanderen van het land is haar primaire taak. Doet ze dat niet, dan verliest ze haar legitimiteit en bestaansrecht. Zo simpel is het.
Nederland moet juist in defensie investeren, niet bezuinigen. We moeten in staat zijn onszelf, ons grondgebied én onze belangen (elders) te verdedigen. Anders dan de pacifistische bestuurlijke elite blijkbaar leven we nog altijd in een Hobbesiaanse wereld. We zullen af en toe met geweld van ons moeten afbijten; om dat te doen moet je een goed, sterk leger hebben.
We sturen deze mensen naar de andere kant van de wereld, om daar te vechten en hele landen op te bouwen, om ze vervolgens bij terugkomst te vertellen dat ze geen baan meer hebben. U zult dit niet vaak uit mijn mond horen, maar de vakbonden hebben gelijk. Deze bezuinigingen zijn "immoreel" en "volstrekt verwerpelijk". Oh, en ook nog eens levensgevaarlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten