Bedankt he! Miljoenen belastinggeld weggepist door zwaar gesubsidieerde 'denktank'

Geen categorieapr 04 2018, 13:00
The Hague Institute for Global Justice houdt op te bestaan wegens geldgebrek. Er is door de rijksoverheid en het Haagse gemeentebestuur zo'n 17,5 miljoen euro belastinggeld tegenaan gesmeten, kun je een aardige denktank van opzetten zou je denken! Nee hoor!
De denktank was oorspronkelijk opgericht om 'de kracht van bestaande instellingen te versterken en te bundelen' rondom onderwerpen van vrede, veiligheid, recht en ontwikkeling. Een mooi streven natuurlijk!
MOET JE HET WEL GOED DOEN!
Want waar ging het mis? Bij het binnenhalen van een (Amerikaanse) graaier! Dr. Abi Williams vond het blijkbaar allemaal niet zo belangrijk om zaken als fondsenwerving eens wat meer aandacht te geven, en genoot liever van zijn schamele loontje à € 223.000,-. Diverse accountantskantoren meldden meerdere malen dat dit instituut het zo niet lang ging volhouden, het mocht allemaal niet deren.
Sterker nog, de Raad van Toezicht zag geen reden om hem te vervangen! Nóg sterker nog, Shell-topfunctionaris Dick Benschop, tevens voorzitter van deze Raad, wilde Dr. Williams nog wel wat langer in dienst houden, maar helaas was het geld op. Gelukkig ziet Benschop, die z'n voornaam inmiddels eer aan doet, wel in dat het 'enorm frustrerend' is en 'De les eerder had moeten begrijpen' terwijl hij zich in de verklaring zegt te willen richten op de positieve punten. Dat hebben we na zo'n bericht namelijk wel echt nodig. En hoe doet hij dat dan, vraag je je af? Met de zin: 'De publieke taak van het instituut -onderzoek, rapportages en conferenties- is de afgelopen jaren goed uit de verf gekomen'.
Dit klinkt natuurlijk gewoon als een soort café eigenaar die z'n personeel een heel jaar alles op heeft laten zuipen, moet sluiten en vervolgens zegt: 'maar het bier was wel echt goed koud!'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten