Miljoenennota uitgelekt: het kabinet is trots op een flutresultaat

Miljoenennota uitgelekt: het kabinet is trots op een flutresultaat

Werkloosheid blijft hoog, economische groei blijft laag, inflatie stijgt.

De Miljoenennota is uitgelekt en dus is het weer analyseren geblazen. De Telegraaf had dit jaar de de Miljoenennota als eerst in handen. De krant van wakker Nederland is zó blij met de primeur dat de berichtgeving wel érg positief is. De cijfers zijn namelijk een dikke tegenvaller voor de gemiddelde Nederlander. Een overzicht.

De werkloosheid is lager dan eerder voorspeld. In plaats van 560.000 werklozen, wordt dit aantal nu op 555.000 geschat. Nou nou, een hele prestatie. Wat een ongelooflijke meevaller zeg, maar niet heus. Ook in 2017 zullen er dus meer dan een half miljoen mensen niet aan een baan komen. Dat komt onder meer door de abominabele economische groei. Die komt op 1,7 procent, net zoveel als dit jaar. De groei blijft dus laag, en dat is een behoorlijke domper. De inflatie stijgt namelijk wel met 0,5 procent.

De werkloosheid blijft hoog, de economische groei blijft laag, en de inflatie stijgt. Een flutresultaat, maar het kabinet is er trots op:

"Minister Dijsselbloem van Financiën schrijft in zijn voorwoord van de begrotingsstukken blij te zijn met de positieve cijfers"

Positieve cijfers? Welke positieve cijfers? Moeten wij blij zijn met een economische groei van 1,7 procent? Dat is toch een groei van niets. Het past Nederland niet om genoegen te nemen met zulke schamele cijfers. In Noord-Korea zouden ze misschien trots zijn op zo'n resultaat, maar in Nederland mogen we toch wel wat meer verwachten?

Het voorwoord van Dijsselbloem geeft aan dat het kabinet de staat van de Nederlandse economie totaal niet serieus neemt. De cijfers zijn ronduit teleurstellend, maar onze regering speelt mooi weer. In plaats van blij te doen, zouden ze de problemen serieus moeten aanpakken! Als we nu lui achterover gaan zitten, komt het natuurlijk nooit goed met de economische groei.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Economie kabinet Miljoenennota

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties