Minder gebruikers Firefox

Geen categoriejul 06 2014, 17:00
Jammer
Het aandeel van de internetbrowser zakte de afgelopen drie maanden van 13,1 naar 12,3 procent. Niet alarmerend toch, zult u zeggen, maar het betekent wel een procentuele daling van ruim zestig procent in zeer korte tijd. Het is bovendien het laagste punt in vijf jaar. Het zijn vooral de mobiele gebruikers die slecht bereikt worden door Firefox. Slechts 0,7 procent van de mobiele internetters gebruikt Firefox als mobiele browser. Overigens wordt ook Internet Explorer maar matig gebruikt door de mobiele internetter: slechts 2 procent maakt gebruik van die tool. De meest gebruikte mobiele browser is die van Google: Google Chrome met 22,6%, gevolgd door Android met 16,8 procent.
Mozilla Firefox (kortweg Firefox) is een gratis te downloaden, vrije, 'open source' webbrowser ontwikkeld door honderden vrijwilligers en gebaseerd op de Gecko-layout-engine uit het Mozilla-project. De naam is de Engelse aanduiding van de rode of kleine panda in het logo. De browser wordt wereldwijd door 20% tot 25% van de internetgebruikers gebruikt. Webontwikkelaars gebruiken de browser vooral, omdat het de W3C-standaarden beter volgt dan Internet Explorer. Er zijn bovendien veel nuttige hulpprogramma's als extensies voor Firefox beschikbaar die het testen en het gebruik van internetpagina's vergemakkelijken. Daarnaast is Firefox op Windows minder vatbaar voor spyware en computervirussen dan Internet Explorer. Dit komt mede door de afwezigheid van ActiveX-ondersteuning en omdat Firefox strikt gescheiden is van Windows.
Zelf gebruik ik de browser ook, ook mobiel en heb er hele goede ervaringen mee. Daarom is het verwonderlijk dat niet meer mensen de browser gebruiken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten