shutterstock 123698752

Huiveringwekkend: blootvoetse Syrische vluchting steekt 16-jarig meisje uit Montfoort neer

Geen categoriejan 10 2021, 21:00
In Montfoort (provincie Utrecht) is onlangs een 16-jarig meisje uit IJsselstein neergstoken. Volgens de hulpdiensten werd het weerbare slachtoffer aangetroffen op straat terwijl ze naast haar fiets lag. Een mogelijke dader is inmiddels al opgepakt: Het gaat om een 35-jarige Syrische 'vluchteling'.
Volgens De Telegraaf bij monde van sterreporter Wierd Duk werd er in de nacht van vrijdag op zaterdag zomaar een onschuldig meisje van haar fiets getrokken en uiteindelijk in koelen bloede toegetakeld met een mes. En ja, dat dus gewoon in het Utrechtse Montfoort.
Getuigen meldden zich opeens allerlei zwaailichten in de binnenstraat: "Buiten zagen we allemaal zwaailichten en bij ons in het portiek zag ik de slippers van de bovenbuurman, niet ver van z’n fiets die hier ook staat. Blijkbaar hadden we hem naar beneden horen rennen en had hij die slippers snel uitgedaan", aldus een getuige van de afschuwelijke poging tot moord.
Uiteindelijk bleek er dus een 16-jarig meisje halfdood op straat te liggen. Vermoedelijk een aanval van doorgeslagen asielzoeker die de touwtjes blijkbaar niet meer in handen had. "Vanuit het niets werd zij door een man van haar fiets getrokken en drie keer gestoken."
Volgens ooggetuigen raakte het minderjarige slachtoffer in eerste instantie zwaargewond. Gelukkig konden toegesnelde medische hulpdiensten er nog voor zorgen dat het 16-jarige meisje ternauwernood kon ontsnappen aan een uittocht naar de hemel.
De verdachte asielzoeker – op zijn blote voetjes – werd niet lang na zijn gruweldaad overmeesterd. Het slagersmes, waarmee de man op de jonge vrouw zou hebben ingestoken en anderen bedreigde, lag in één van de voortuinen, aldus De Telegraaf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten