Huiveringwekkend: blootvoetse Syrische vluchting steekt 16-jarig meisje uit Montfoort neer

Huiveringwekkend: blootvoetse Syrische vluchting steekt 16-jarig meisje uit Montfoort neer

Een messentrekker op jacht naar slachtoffers. Bron: Shutterstock.com.

In Montfoort (provincie Utrecht) is onlangs een 16-jarig meisje uit IJsselstein neergstoken. Volgens de hulpdiensten werd het weerbare slachtoffer aangetroffen op straat terwijl ze naast haar fiets lag. Een mogelijke dader is inmiddels al opgepakt: Het gaat om een 35-jarige Syrische 'vluchteling'.

Volgens De Telegraaf bij monde van sterreporter Wierd Duk werd er in de nacht van vrijdag op zaterdag zomaar een onschuldig meisje van haar fiets getrokken en uiteindelijk in koelen bloede toegetakeld met een mes. En ja, dat dus gewoon in het Utrechtse Montfoort.

Getuigen meldden zich opeens allerlei zwaailichten in de binnenstraat: "Buiten zagen we allemaal zwaailichten en bij ons in het portiek zag ik de slippers van de bovenbuurman, niet ver van z’n fiets die hier ook staat. Blijkbaar hadden we hem naar beneden horen rennen en had hij die slippers snel uitgedaan", aldus een getuige van de afschuwelijke poging tot moord.

Uiteindelijk bleek er dus een 16-jarig meisje halfdood op straat te liggen. Vermoedelijk een aanval van doorgeslagen asielzoeker die de touwtjes blijkbaar niet meer in handen had. "Vanuit het niets werd zij door een man van haar fiets getrokken en drie keer gestoken."

Volgens ooggetuigen raakte het minderjarige slachtoffer in eerste instantie zwaargewond. Gelukkig konden toegesnelde medische hulpdiensten er nog voor zorgen dat het 16-jarige meisje ternauwernood kon ontsnappen aan een uittocht naar de hemel.

De verdachte asielzoeker – op zijn blote voetjes – werd niet lang na zijn gruweldaad overmeesterd. Het slagersmes, waarmee de man op de jonge vrouw zou hebben ingestoken en anderen bedreigde, lag in één van de voortuinen, aldus De Telegraaf.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties