shutterstock 1700503156

Minimaal 6500 slavenarbeiders dood bij bouw WK Qatar, maar hypocriet Oranje is gewoon aanwezig!

Geen categoriefeb 23 2021, 20:00
Bij de werkzaamheden voor het WK voetbal in Qatar in 2022 zijn tot nu minimaal 6500 arbeidsmigranten en/of slavenarbeiders om het leven gekomen. Dat schrijft The Guardian op basis van overheidsbronnen uit vijf Aziatische landen waar de migranten vandaan komen. Nederland maakt zich echter nergens druk om en onze sporters gaan er gewoon naartoe! We passen ons wel aan aan de plaatselijke gewoontes, is het devies. Zelfs als die achterlijk of ronduit barbaars zijn.
Bij de bouw van stadions en andere facilitieten voor het WK voetbal in Qatar dat over een jaar gehouden moet worden, zijn maar liefst 6500 slavenarbeiders om het leven gekomen. Minstens. Want dat is wat de onderzoeksredactie van The Guardian met zekerheid heeft kunnen vaststellen. Er ontbreken namelijk nog heel veel gegevens van diverse landen die ook arbeiders hebben geleverd. In de afgelopen tien jaar zijn er zeker twee miljoen arbeiders aan het werk geweest, dus reken er maar op dat het aantal doden in werkelijkheid echt véél hoger ligt.
Grootschalige mensenrechtenschendingen dus, blijkt ook uit dit artikel van de NOS, waarin staat: "Twee miljoen arbeidsmigranten werken in barre omstandigheden aan de bouw van de WK-stadions en de infrastructuur. Ze krijgen daar amper of helemaal niks voor betaald." Dat is al jaren bekend maar de schaal ervan wordt nu pas duidelijk.
En waar maken de Europese sporters zich druk om? Dit:
https://twitter.com/NPORadio1/status/1364244198875148291
De Nederlanders passen zich wel aan de lokale cultuur aan en de Duitsers besluiten nu pas dat ze per sé in een bikini rond willen lopen. Geen woord over het bloed dat aan die stadions kleeft, als het maar geld oplevert. En dat gaat het zeker doen! Kunnen ze dat geld weer steken in een leuke campagne voor mensenrechten. Die landen als Qatar vervolgens straal negeren.
Lekker bezig weer, dames en heren sporters van de Lage Landen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten