Minister Bruins' War on Painkillers! Verslavende pijnstillers wordt aangepakt wegens 'alarmerend gebruik'

Minister Bruins' War on Painkillers! Verslavende pijnstillers wordt aangepakt wegens 'alarmerend gebruik'

Oxycodon, te vergelijken met morfine, is afgelopen tien jaar vervijfvoudigd qua gebruikers! Dat is goed voor zo'n 485.000 patiënten. Het totaal aan mensen die verslavende pijnstillers gebruikt, is 730.000. Reden genoeg om hier wat aan te doen dus! Via de Telegraaf.

Tramadol, een wat milder middel dan bovengenoemde, maar eveneens verslavend, maakt het totaal aan patiënten makkelijk tot 1,3 miljoen! Minister Bruins ziet hier dus een behoorlijk problematische trend en gaat stappen ondernemen om dit gebruik terug te dringen.

Bruins trommelde een groep artsen, apothekers, medisch specialisten en andere knappe koppen op, om eens goed na te denken over maatregelen die genomen kunnen worden. Dat klinkt toch super? Ervaren deskundigen die zelf met voorstellen komen waarvan ze weten of het wel of niet zou kunnen gaan werken!

Hierbij gaat het echter om betere voorlichting geven en hoe men verantwoord kan stoppen. Dat is te vergelijken met vragen om hulp van een medestudent, om hem vervolgens alleen het voorwoord van je verslag aan te laten passen.

Het zou toch niet zo moeilijk moeten zijn? Zware pijnstillers voor zware gevallen, zijn de zware gevallen voorbij dan ook geen zware pijnstillers meer. Het is toch van de zotte dat zo'n 1,3 miljoen Nederlanders last zouden hebben van pijn die zúlke middelen vereisen, voor de lange termijn?

Donder dan een eind op met 'betere voorlichting', een middagje Google leert die patiënten/gebruikers heus wel wat de gevolgen kunnen zijn, het is dat verslavende waar ze niet tegen opgewassen zijn en het misbruik van herhaalrecepten dat blijkbaar zo makkelijk gaat!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties