Minister Koolmees waarschuwt voor ongelijkheid: 'verschillen in de samenleving worden groter door coronacrisis'

Minister Koolmees waarschuwt voor ongelijkheid: 'verschillen in de samenleving worden groter door coronacrisis'

Minister Koolmees (D66) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Bron: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.

Er valt van alles te zeggen over het economische beleid van dit kabinet. De één had meer geld naar de zorg gewild en de ander meent dat het klimaat niet voldoende tot z'n recht is gekomen. Maar iedereen weet dat de economische crisis slachtoffers heeft gemaakt en ook nog verder zal gaan maken.

Dus natúúrlijk probeert men te redden wat er te redden valt. Een bedrijf helpen dat net overeind weet te blijven is rendabeler dan een bedrijf proberen te redden waarvan de toekomst sowieso al onzeker was. Dat betekent niet dat iedereen die moeite heeft maar direct afgekapt moet worden van enige vorm van hulp, maar het is simpelweg onvermijdelijk: niet iedereen kan en zal geholpen worden.

En de rek is er volgens minister Koolmees wel een beetje uit. Flexwerkers, zzp'ers en arbeidsgehandicapten lopen het meeste risico en daar zullen we de effecten ook het snelst gaan zien ben ik bang. En dan is het wel een beetje wrang om te moeten constateren dat gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden juist profiteren van de nieuwe maatregelen, maar lastenverlichting voor de eerder genoemde kwetsbare groepen er nauwelijks inzit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties