Minister Van der Steur in de bocht: wil Nederland vanuit de ruimte bespieden

Geen categoriesep 22 2016, 12:00
We zullen er allemaal aan moeten geloven. Big Brother is here to stay.
Minister Ard van der Steur (Justitie en Veiligheid) is helemaal van het padje. De VVD'er heeft namelijk besloten dat het hele land voortaan vanuit de ruimte bespied moet worden. Dat wil hij doen met behulp van satellieten.

Dat blijkt uit een ’marktconsultatie’, waarin de ambtenaren bedrijven oproepen met oplossingen te komen. Het departement van minister Van der Steur heeft grootse plannen met satellieten. Zijn ambtenaren denken bijvoorbeeld dat satellietdata kunnen helpen bij „het sneller uitvoeren van herkomstbepaling van vreemdelingen, het beter uitvoeren van politie-observaties” en „het sneller opsporen van milieucriminaliteit.”

Knettergek natuurlijk, maar wacht, er is nog meer! De minister overweegt de informatie namelijk te delen met de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD). Met andere woorden, het hele staatsapparaat weet straks voortdurend wat iedereen doet.
Heel gek, maar als klassiek-liberaal geloof ik nog in het principe dat de overheid alleen mensen in de gaten mag houden die daadwerkelijk van een misdrijf verdacht worden. Blijkbaar denken bewindspersonen van de zogenaamd liberale VVD daar tegenwoordig heel anders over. Volgens deze verlichte geesten (ahem) moet iedereen voortdurend in de gaten gehouden worden zodat de autoriteiten per ongeluk een mogelijk misdrijf kunnen zien. En als er niets verkeerd gebeurt, ach, dan weet het staatsapparaat natuurlijk nog altijd wie wat doet, en dat is deze 'liberalen' (kuchekuch) blijkbaar ook heel veel waard.
Zoveel, zelfs, dat ze onze vrijheid er maar wat graag voor willen inruilen.
Eens te meer bewijs dat échte liberalen niets te zoeken hebben bij de VVD. Gelukkig is er een alternatief.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten