Ministerie erkent fout: mail over verplicht downloaden CoronaMelder had nooit gemogen

Ministerie erkent fout: mail over verplicht downloaden CoronaMelder had nooit gemogen

Een Corona-app Bron: Shutterstock: Door r.classen

Onze minister Hugo de Jonge had het ons nog beloofd: de corona-app, CoronaMelder, zal niet verplicht moeten worden gedownload. Hij verankert deze boodschap zelfs in de wet, toch is er een mail vanuit het ministerie van Volksgezondheid verstuurt naar de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers of zij aan hun medewerkers konden vragen of ze de app wilden downloaden. Deze mail is natuurlijk een flinke no go.

De mail gaat natuurlijk in tegen alle afspraken die De Jonge heeft gemaakt met de Tweede Kamer. Het is een pijnlijke blunder voor de minister, want hij wordt voor deze actie weer op het matje geroepen.

In de mail stond het volgende:

"Ik zou jullie willen vragen of jullie ons willen helpen om de corona-app onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld als een van de coronamaatregelen die jullie vanuit de vereniging treffen om zo 'veilig' mogelijk te werken en om jullie bezorgers ook te vragen de app te downloaden, zodat zij onbewuste besmetting voorkomen."

Een woordvoerder van De Jonge zei direct dat dit natuurlijk nooit had mogen gebeuren op deze wijze. Er had veel explicieter moeten staan dat het downloaden niet verplicht is, en compleet vrijwillig dus.

Ondertussen wil coalitiepartner CU opheldering van de minister.

"Dit was een van de kernpunten in het debat over de corona-app. Geen dwang, maar ook geen drang door bijvoorbeeld je werkgever om de app te installeren."

De app blijft de gemoederen hoog houden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties