shutterstock 287370869

Misbruikmiljardair Jeffrey Epstein gewond aangetroffen in cel

Geen categoriejul 25 2019, 10:30
Volgens buitenlandse media zou hij een poging hebben gedaan om zich te verhangen.
Het lijkt niet zo goed te gaan met Jeffrey Epstein, de knetterrijke Amerikaan die ervan beschuldigd wordt a) minderjarige meisjes misbruikt te hebben en b) ze geprostitueerd te hebben aan rijke en machtige vrienden. Volgens Amerikaanse media werd hij gisteren namelijk gewond aangetroffen in zijn cel. Hij zou gewond zijn aan zijn nek, wat impliceert dat hij een poging heeft gedaan om zichzelf te verhangen. Hij wordt nu dan ook de gaten gehouden door het gevangenispersoneel, dat ervoor moet zorgen dat hij er niet in slaagt zelfmoord te plegen.
De Telegraaf noemt de situatie "mysterieus," wat niet eens zo'n vreemde uitspraak is. Het is bekend dat sommige 'vrienden' van Epstein, bijzonder machtig en rijk zijn. Eén van die mannen is, bijvoorbeeld, Bill Clinton. De oud-president heeft meerdere malen met Epsteins Lolita Express gevlogen, en heeft zijn orgie-eiland ook al bezocht. En zo zijn er meer. Denk bijvoorbeeld aan de Britse prins Andrew, die er door slachtoffers van Epstein van beschuldigd wordt dat hij hen misbruikt heeft.
Hoewel het me in principe kan bommen wat er met Epstein gebeurt -- de man is een vreselijk beest die het allerslechtste verdient -- moeten we toch hopen dat de afrekening pas komt nadat hij open en eerlijk gesproken heeft met de rechter en aanklagers. Want het is duidelijk dat heel veel andere machtige en rijke personen betrokken waren bij zijn misbruik-syndicaat. Ook die mannen moeten verantwoordelijk gehouden worden voor hun misdaden, en zich dus uiteindelijk verantwoorden voor een rechter.
Als hij eenmaal gesproken heeft, en inzage heeft gegeven in alles, mag hij zich wat mij betreft prima verhangen. De wereld wordt daar alleen maar beter op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten