'Mister Ajax' Sjaak Swart neemt het op voor supporters bij viering landstitel: 'Je kunt kiezen, of de hele stad in puin, of dit'

'Mister Ajax' Sjaak Swart neemt het op voor supporters bij viering landstitel: 'Je kunt kiezen, of de hele stad in puin, of dit'

Sjaak Swart te gast bij Op1. Bron: Schermafdruk: NPO/Op1

Ajax-icoon Sjaak Swart was gisteren te gast bij het programma Op1, waar men kritisch terugblikte naar de viering van het landskampioenschap van de Amsterdamse club. Vanuit de hele samenleving ontstond veel verontwaardiging; duizenden supporters waren massaal naar de Johan Cruyff Arena afgereisd om het binnenhalen van de landstitel te vieren. Volgens Swart was dit niet zo gek, supporters zitten al een jaar thuis door de crisis en hadden dit momentje even nodig. 

Bij Op1 hadden ze mogelijk een andere reactie verwacht van Sjaak Swart. Swart nam het namelijk op voor supporters. Volgens hem was het helemaal niet zo raar dat supporters massaal naar de hoofdstad trokken, al ruim een jaar kunnen zij wedstrijden niet live bijwonen, en dit wilde men gewoon even vieren. Swart was er heel duidelijk over: “Je kunt kiezen, of de hele stad naar de kloten, of dit.”

https://twitter.com/op1npo/status/1389319453322752008?ref_src=twsrc%5Etfw

Bij Op1 verdedigde Swart de Ajax-achterban:

"Het is niet goed, maar ik vind wel, de supporters hebben het hele jaar helemaal niks gehad. Nou wordt Ajax kampioen, en ze hadden het goed geregeld, allemaal hekken en dingen. Want als deze mensen de stad in waren gegaan, was het veel erger geweest. Als het niet had gemogen! Dus ik vind dat ze het goed hebben gedaan."

Swart is vrij duidelijk over de situatie, als men het samenkomen had verboden bij de Arena dan was het mogelijk echt uit de hand gelopen. Hoe men het nu heeft aangepakt, is naar zijn mening de beste manier geweest.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties