MIVD voorkomt Russische hack van onder andere MH17-onderzoek: wat nu?

Geen categorieokt 04 2018, 13:34
De Russen zijn weer lekker bezig geweest in de wereld. Nadat de Britten uitzonderlijke uitspraken hebben gedaan over de Russen met betrekking tot cybercriminaliteit. Nu komt de MIVD met bijzondere uitspraken over de Russen. Zo heeft de organisatie cyberaanvallen afgeslagen vanuit de Russische kant. Zo wilde de Russen het onderzoek naar MH17 hacken.

De Nederlandse militaire inlichtingendienst MIVD heeft op 13 april een hackaanval van de Russische geheime dienst verhinderd op de OPCW, de organisatie tegen de verspreiding van chemische wapens in Den Haag. De Russen zouden geprobeerd hebben om het wifi-netwerk van de OPCW te hacken.

Vier betrokken Russische officieren zijn dezelfde dag het land uit gezet. Ze moesten hun spullen achterlaten en daarin zat volgens de MIVD apparatuur die gebruikt wordt om mee te hacken. De Russen waren op 10 april naar Nederland gereisd met een diplomatiek paspoort.

Jongens jongens jongens, wat is dit toch allemaal. Zijn er nog steeds mensen in Nederland die denken dat dit fake news is? Hoe kunnen de Russen dit blijven ontkennen? Ik ben benieuwd naar de resultaten en conclusies van het rapport over de MH17, want de waarheid moet eindelijk boven tafel komen. Het enige waar ik bang voor ben, zijn de gevolgen. Hoe zal Rusland gaan reageren en wat zal de rest van de wereld doen? We shall see.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten