MIVD voorkomt Russische hack van onder andere MH17-onderzoek: wat nu?

MIVD voorkomt Russische hack van onder andere MH17-onderzoek: wat nu?

De Russen zijn weer lekker bezig geweest in de wereld. Nadat de Britten uitzonderlijke uitspraken hebben gedaan over de Russen met betrekking tot cybercriminaliteit. Nu komt de MIVD met bijzondere uitspraken over de Russen. Zo heeft de organisatie cyberaanvallen afgeslagen vanuit de Russische kant. Zo wilde de Russen het onderzoek naar MH17 hacken.

De Nederlandse militaire inlichtingendienst MIVD heeft op 13 april een hackaanval van de Russische geheime dienst verhinderd op de OPCW, de organisatie tegen de verspreiding van chemische wapens in Den Haag. De Russen zouden geprobeerd hebben om het wifi-netwerk van de OPCW te hacken.

Vier betrokken Russische officieren zijn dezelfde dag het land uit gezet. Ze moesten hun spullen achterlaten en daarin zat volgens de MIVD apparatuur die gebruikt wordt om mee te hacken. De Russen waren op 10 april naar Nederland gereisd met een diplomatiek paspoort.

Jongens jongens jongens, wat is dit toch allemaal. Zijn er nog steeds mensen in Nederland die denken dat dit fake news is? Hoe kunnen de Russen dit blijven ontkennen? Ik ben benieuwd naar de resultaten en conclusies van het rapport over de MH17, want de waarheid moet eindelijk boven tafel komen. Het enige waar ik bang voor ben, zijn de gevolgen. Hoe zal Rusland gaan reageren en wat zal de rest van de wereld doen? We shall see.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties