Moeder ontdekt dat haar zoon een pestkop is. Wat ze dan doet maakt haar een enorme held

Moeder ontdekt dat haar zoon een pestkop is. Wat ze dan doet maakt haar een enorme held

Wat zou jij doen als je ontdekte dat je kind een enorme pestkop is die andere kinderen stelselmatig lastigvalt?

We kennen allemaal de verhalen van ouders die roepen dat "mijn kind dit nou zou doen!" We kennen dat soort moeders en vaders allemaal: andere kinderen zijn kleine duiveltjes, maar hun eigen kroost zijn engelen. Als je bewijst dat ze ongelijk hebben ontkennen ze de feiten gewoon, want tsja, het is natuurlijk moeilijk te verkroppen dat je kind zich op een manier gedraagt die totaal onacceptabel is.

Het gevolg: er wordt weinig tot niets gedaan aan pesten wat niet alleen in enorme trauma's resulteert, maar ook in kinderen en later volwassenen die denken dat het volstrekt normaal is om anderen kapot te maken om zichzelf wat populairder te maken. Zie Trump, Donald J.

Gelukkig zijn er ook andersoortige ouders. Zie het verhaal van Terri Day Evans, de moeder van een 12-jarige pestkop.

De Amerikaanse moeder Terri Evans wist wel raad met het gemene gedrag van haar zoon: in een Facebookbericht nam ze publiekelijk afstand van zijn acties.

Evans' zoon Jacob had met veel kracht op de voet van een meisje - dat nieuw is op zijn school - gestampt. De schoen van het meisje ging daardoor kapot en ze barstte in huilen uit, schreef de boze moeder in het Facebookbericht (dat inmiddels is verwijderd). Ze walgde van het gedrag van haar zoon: "Ik zal je wat zeggen, Jacob, als je zelfs maar op een pesterige manier in haar of iemand anders' richting ademt, zal ik je persoonlijk aan hun ouders overhandigen om je een nederig karweitje te laten opknappen. En je hoeft geen verjaardagsgeld te verwachten; je moet nog nieuwe schoenen en een bos bloemen kopen voor een zeker meisje."

Een prima actie van deze moeder. In plaats van de feiten te ontkennen geeft ze toe dat het niet goed gaat en pakt ze haar kind publiekelijk even aan. De kans dat Jacob nogmaals zoiets doet is gering: hij zal zich wel twee keer bedenken voor hij een ander kind aanvalt.

Jammer genoeg zijn niet alle reacties positief. Er zijn ook mensen die zeggen dat Kerri te ver gaat:

Het Facebookbericht ging viral en kreeg daardoor veel reacties. Opvallend: de meeste mensen steunden zoon Jacob: "Waarom zou je de vernedering verder uitrekken? Je arme zoon. Dit zal hem voor eeuwig achtervolgen. Een foutje op je 12e, nu voor altijd online te zien," reageerde iemand.

Gelukkig was Terri standvastig. Ze legde uit dat ze dit deed omdat ze het verschrikkelijk vond voor het meisje -- dat net nieuw op school was! -- en dat ze ervan overtuigd is dat haar zoon niet nog een keer de fout in zal gaan, omdat hij zijn straf vreselijk vindt.

En daar gaat het om. Het is jammer dat er andere mensen zijn die dit niet begrijpen, maar Terri heeft gewoon gelijk. En dat betekent dat ze een ware held is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Gemeenschapszin Pesten

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties