Moedig! Gevangengenomen Oekraïense pilote geeft Poetin en zijn boevenbende de middelvinger

Geen categoriemrt 09 2016, 18:00
Er is niets mooier dan het beeld van een walgelijke dictator die vernederd wordt in zijn eigen rechtbank.
Soms zijn er van die momenten dat ik niet goed weet wat ik nu van de Oekraïeners moet vinden. Maar soms gebeurt er dan ineens zoiets waarvan ik denk: deze mensen zijn helden, en hebben onze steun nodig. Neem nu de Oekraïense pilote Nadja Savtsjenko. Zij werd in 2014 gevangengenomen door de rebellen uit Oost-Oekraïne, en leverden haar vervolgens uit aan hun zetbazen in Moskou.
Twee jaar later komt het tot een proces, waarbij ze verantwoordelijk wordt gehouden voor enkele burgerslachtoffers. Een complete sham natuurlijk, maar hé: dit is Rusland. En in Rusland is het recht geen manier om rechtvaardigheid te creeëren, maar om de belangen van de terroristische dictator Poetin veilig te stellen. Maar wie dacht dat Nadja deze vernedering stilletjes zou ondergaan heeft het mis.
Zittend in een kooi vraagt Poetins handlanger - pardon, de strafrechter - of Nadja nog een slotwoord heeft. En terwijl alle camera's op haar gericht zijn, laat ze zien dat ze niet van plan is om het willoze slachtoffer van het Kremlin te spelen:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/03/vod01.mp4"][/video]
Ook is Nadja in hongerstaking gegaan. Zij hongert zich liever dood dan dat de Russen haar als voorbeeld kunnen stellen voor enig verzet in de oostelijke provincies van Oekraïne. Op 21 maart zal de rechter tot een oordeel komen, maar Nadja's eigen advocaten rekenen erop dat ze dat niet gaat halen.
Een moedige jonge vrouw, als je het mij vraagt. Ik zal dat zeker in mijn achterhoofd houden als ik op 6 april m'n stem uitbreng in het referendum over het Oekraïense associatieverdrag. Ik ben doorgaans van de beschaafde uitingen, maar tirannen en oorlogsmisdadigers verdienen die opgestoken middelste van vijf vingers als geen ander.
Voor Nadja. Voor de vrijheid. Tegen onrecht. Steek ook je middelvinger op tegen Poetin!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten