Mohammed cartoon-organisator Geert Wilders is een gevaarlijke clown

Mohammed cartoon-organisator Geert Wilders is een gevaarlijke clown

Jos Verstappen (links) en Max Verstappen (rechts) rijden samen een rondje over een Belgisch circuit. Screenshot van NOS.nl.

Laten we het beestje gewoon bij zijn naam noemen: Geert Wilders is een fascist.

Zogenaamd in naam van de vrijheid van meningsuiting organiseert Geert Wilders een "Mohammed cartoon" wedstrijd. Het doel is om zoveel mogelijk cartoonisten beledigende cartoons te laten maken over de grondlegger van de islam. Wilders hoopt natuurlijk dat boze radicale moslims vervolgens los gaan, de Tweede Kamer bedreigen, en mogelijk ambassades en consulaten van Nederland in het Midden-Oosten in brand steken. Want ja, daar vaart zijn PVV wel bij. Hij kan dan immers roepen dat 'de Islam' overduidelijk een gevaarlijke, extremistische religie is en klaar. Hops, weer een zeteltje of vijf erbij in de peilingen.

Hoewel dit soort acties Wilders blijkbaar respect opleveren in het buitenland is het duidelijk waar deze man mee bezig is: dit gaat niet over de politiek of over de vrijheid van meningsuiting, maar over pure politieke calculatie. Meneer is een opportunist pur sang. Hij is meer dan bereid om voor enorme problemen te zorgen in Nederland en in de rest van de wereld als dat hem een paar extra zetels oplevert. Hij is werkelijk gewetenloos.

Dat is al erg genoeg, maar als je naar het officiële verkiezingsprogramma van de PVV kijkt wordt het nog erger. Meneer wil namelijk alle moskeeën ook sluiten... en de koran verbieden. Dit soort 'plannen' hebben we in Nederland niet meer gezien na de Tweede Wereldoorlog. En wij van rechts doen maar net alsof het volstrekt normale voorstellen zijn.

Volstrekt onzinnig. Wilders organiseert deze 'wedstrijd' niet omdat hij een voorstander is van de vrijheid van meningsuiting, maar omdat hij voor een schandaal hoopt te zorgen dat hem een paar extra zetels oplevert. Dat hij zich daarbij onderhand steeds meer als fascist gedraagt vindt hij blijkbaar prima.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties