Mona Keijzer is een draaikont

Geen categorieaug 19 2012, 17:44
Eerder gaf de running mate van Sybrand van Haersma Buma nog aan dat ze geen enkele partij wilde uitsluiten, ook de PVV niet.
Mona Keijzer is dé rijzende ster in het CDA. Ze ziet er goed uit, is niet op d'r mondje gevallen, eloquent, heeft behoorlijk wat wilskracht, en is ook nog eens slim. Het is een combinatie die haar bijna wel succes op moet leveren.
Helaas is ze blijkbaar ook een draaikont eerste klas. Natuurlijk is dat in christendemocratische kringen volstrekt normaal, maar daarbuiten is men daar over het algemeen toch iets minder over te spreken. Zoals Joost eerder vandaag ook al schreef is ze namelijk niet van plan om nog een keer een samenwerkingsverband aan te gaan met de PVV..

Ook Mona Keijzer, tweede op de lijst van het CDA, sluit samenwerking met de PVV nu uit.

Eerder zei ze nog dat ze niet op voorhand tegen een hernieuwde samenwerking was. De reden dat ze dat nu wel is? Van Haersma Buma heeft haar geïnformeerd over de gang van zaken bij het Catshuisoverleg.
"Bij de lijsttrekkersverkiezingen had ik die ervaring nog niet", aldus Keijzer in Eva Jinek op Zondag. "Van binnen vind ik dat je mensen niet moet uitsluiten, maar als een samenwerking zo desastreus is geweest en als iemand zijn verantwoordelijkheid niet neemt als het spannend wordt, kan ik mij voorstellen dat het geen optie meer is".
Let echter goed op haar woordkeuze: 'kan ik me voorstellen' in plaats van "is het geen optie meer" of iets dergelijks. Als christendemocraat pur sang houdt ze er dus rekening mee dat ze haar mening binnenkort wéér zal moeten bijstellen.
Dat spreekt natuurlijk niet bepaald in haar voordeel. Keijzer beloofde anders te zijn dan haar partijgenoten. 
Dan nu het goede nieuws: gelukkig zit ze inderdaad anders in elkaar dan haar collega's. Zij liegen namelijk zelfs over hun rubberen ruggengraat. Keijzer niet.

De partij is volgens haar bezig met een terugkeer naar haar eigen standpunten en daardoor moet soms een eerder ingenomen standpunt worden gewijzigd. Tegelijk moeten compromissen worden gesloten, daarom kunnen meer draaiingen volgens haar niet worden uitgesloten.

Zo ziet u dat deze dame tóch anders is dan haar partijgenoten: ze is er volstrekt eerlijk over dat je het CDA totaal niet kan vertrouwen.
Bedankt Mona, dat vindt de kiezer ongetwijfeld belangrijk om te weten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten