'Mooi kerstgebaar': arbeidsmigrant steelt chocoladerepen die daardoor onverkoopbaar zijn en werden gedoneerd

'Mooi kerstgebaar': arbeidsmigrant steelt chocoladerepen die daardoor onverkoopbaar zijn en werden gedoneerd

Wie dit artikel leest zal in eerste instantie denken dat het om een Robin Hood-achtig scenario gaat. Is niet zo: Een arbeidsmigrant stal voor ruim 250 euro aan chocoladerepen die daardoor onverkoopbaar werden. Dat werd vervolgens gedoneerd aan Stichting Welzijn Zundert. Die zijn natuurlijk hartstikke blij met deze 'bijkomstigheid'.

In plaats van de gestolen chocoladerepen te vernietigen zijn ze gedoneerd aan een lokale stichting. Whoop-die-fucking-do! Een leuk neveneffect van een eigenlijk trieste situatie. Want eigenlijk komt het er gewoon op neer dat een dief toesloeg bij een lokale LaPlace. Daar jatte hij voor honderden euro's aan chocoladerepen, bonbons en kindersuprise-ei. En toen hij z'n vuilniszak met chocola had gevuld, kwam hij terug voor meer. Vervolgens probeerde hij namelijk met grof geweld de kassa open te krijgen. Dat lukte niet, dus was de fooienpot voor Spieren voor Spieren aan de beurt.

En omdat deze flapdrol vrij snel werd gepakt en zijn buit alleen nog maar kon worden gedoneerd of worden vernietigd, hadden ze bij Stichting Welzijn Zundert geluk. De dief kan namelijk alles mooi gaan terugbetalen, inclusief de kosten van de chocola en de schade aan de zaak. Beetje raar om de nadruk van dit bericht te leggen op het gelukje voor de stichting. De dief krijgt in ieder geval z'n verdiende loon.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties