Moordlustig Iran bedreigt Europa met nieuwe raketinstallaties

Moordlustig Iran bedreigt Europa met nieuwe raketinstallaties

Als het aan Iran ligt, gaat Europa een toontje lager zingen. Anders krijgt ons continent te maken met raketten die vanuit Iran zullen worden afgevuurd richting de woonplaats van honderden miljoenen Europese burgers.

Fijn zeg, die Islamitische Republiek Iran. Het land voelt zich sterker dan ooit nu het Syrië aan de leiband heeft gelegd en in de Russische president Vladimir Poetin een machtige bondgenoot heeft gevonden.

Dat zelfvertrouwen wordt - zoals het een ware schurkenstaat betaamt - dan ook direct te gelde gemaakt: Europa wordt gedreigd met militaire acties als het op de één of andere manier doorgaat met het "bedreigen" van Iran. Dan zal, aldus de Revolutionaire Garde, de Midden-Oostense dictatuur keihard terugslaan en het raketten laten regenen op Europees grondgebied. Fantasieën over dat scenario worden al volledig de vrije loop gelaten in Teheran:

"Iran heeft Europa gewaarschuwd dat het bereik van de langeafstandsraketten kan worden opgeschroefd. Als Europa Teheran bedreigt, zal Iran zorgen dat de raketten verder komen dan het huidige maximum van tweeduizend kilometer, zei de tweede man van de Iraanse Revolutionaire Garde tegen staatspersbureau Fars.

„Het ontbreekt ons niet aan de technologie”, aldus brigadegeneraal Hossein Salami."

Dat laatste is overigens niet waar: het ontbreekt Iran wél aan de technologie om raketten een halve wereld over te schieten, maar een leugentje om je eigen militaire vaardigheden net iets positiever voor te doen dan ze in werkelijkheid zijn is natuurlijk wel zo aardig op z'n tijd.

Hoe dan ook moet het Westen de komende tijd op z'n tellen gaan passen: Iran heeft machtige nieuwe vrienden gemaakt, en weet dat Europa niet zomaar actie kan ondernemen zonder daarbij de eigen geopolitieke situatie ernstig in opschudding te brengen. Maar dat mag natuurlijk geen reden zijn om Iran lekker te laten doen waar het zelf zin in heeft: het is én blijft een gevaarlijk en radicaal-islamitisch land waar homo's worden opgehangen en vrouwen om het minste of geringste worden geëxecuteerd. Dus als Iran raketten wil gaan ontwikkelen om op Europa af te sturen lijkt het me wel aardig om zelf ook een paar goede installaties op Teheran te richten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Iran raketten

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties