foto

Moslimhervormer Irshad Manji: ISIS blaast zichzelf op

Geen categoriefeb 06 2015, 21:00
De arrogantie van ISIS gaat de groep opbreken.
ISIS is weliswaar de grootste, gevaarlijkste, rijkste én machtigste van alle islamitische terroristische organisaties, maar dat betekent niet dat de groep niet kapot kan worden gemaakt. Sterker nog, volgens moslimhervormer Irshad Manji is de kans groot dat ISIS zichzelf opblaast.
Kijk deze video maar eens waarin ze haarfijn uitlegt dat ISIS' grootste vijand... ISIS zelf is.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=TYHu9LZziOI#t=25[/embed]
Het belangrijkste punt dat ze maakt is dat steeds meer jonge moslims zien dat ISIS werkelijk in-en-in slecht is... en zich daar publiekelijk tegen beginnen te verzetten. In het verleden zagen we vaak dat islamitische terreurclubs getolereerd werden door sommige moslims (in bepaalde landen), maar ISIS wordt alleen nog maar getolereerd door een heel klein groepje radicalen die zichzelf stuk voor stuk willen opblazen als ze daarmee ook een paar 'ongelovigen' kunnen afmaken.
Die jongeren voelen zich door ISIS' bruutheid gedwongen om in te grijpen, maar zij zijn niet de enigen die de islamitische slachters bekritiseren: zelfs fundamentalistische moslims vinden ISIS knettergek en onislamitisch. Als sharialiefhebbers het helemaal gehad hebben met je weet je als islamistische organisatie dat je er écht helemaal alleen voor staat. Veel succes daarmee; geen enkele stam, geen enkel land, geen enkele stad zal je aanwezigheid nog tolereren.
Het, wat mij betreft, meest hoopgevende aan dit soort ontwikkelingen is dat steeds meer (verlichte) moslims zich uitspreken tegen terrorisme in het algemeen en het gedachtegoed van de Radicale Islam. Zij hebben het gevoel dat ze niet langer kunnen zwijgen en leggen zelf het verband tussen ISIS en het islamisme als politieke en religieuze ideologie.
Het kon dus weleens zo zijn dat ISIS zichzelf opblaast... en andere islamistische en terroristische organisaties ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten