Moslims feesten na de vernietiging van St. Maarten door Irma: 'Dit is hun straf voor de strijd tegen ISIS!'

Geen categoriesep 07 2017, 17:00
Update: Facebook heeft de pagina in kwestie inmiddels verwijderd: de berichten zijn dan ook niet meer te lezen. Laten we het erop houden dat ze niet al te fris waren. Onderstaande screenshot toont één van die berichten. (oorspronkelijk artikel hieronder)
Memri_1
Om te kotsen: hoe sommige totaal gestoorde islamisten reageren wanneer er een allesverwoestende orkaan langskomt.
Voor bewoners van Texas, Louisiana en talloze eilanden in het Caraïbisch gebied - waaronder het Nederlandse Sint Maarten - is deze week er één van veel onzekerheid en verwoesting. Orkaan Harvey leek eindelijk uitgespeeld te zijn nadat het de halve zuidkust van de Verenigde Staten onder water had gezet, maar dat was het nog niet: zusje Irma trekt momenteel over de Caraïben om daar ook de nodige vernietigingen aan te richten.
Dat is natuurlijk afgrijselijk: hoewel de communicatie met Sint Maarten op dit moment erg lastig is - internet en telefoon werken nauwelijks nog - kunnen we uit enkele verhalen en foto's opmaken dat het hier werkelijk om allesverwoestend natuurgeweld gaat: dat wens je je ergste vijand nog niet toe.
Hoewel: dat laatste weet ik helaas nog niet zo zeker. Op een Facebookpagina met 'dagelijkse wijsheden voor moslims', 'The Monotheist Page', plaatsen de beheerders wat berichten die de naastenliefde van de Islam toch wel een tikkeltje op losse schroeven zet. Er wordt daar namelijk ronduit feestgevierd dat er op dit moment zo verschrikkelijk veel leed door het Caraïbisch gebied raast, en die gevoelens van euforie proberen ze nou niet bepaald te verhullen. Zie zelf maar:
"Make duaa after salah, in sujood" betekent zoiets als 'dank god nog even uitbundig na je vaste gebed'. Maar het gaat verder:
Gezellige types hè? Als kers op de taart wordt in dit bericht al helemaal duidelijk hoe gestoord ze daar zijn:
Jawel: je kunt hier niets anders concluderen dan dat ze gewoon smerig feest aan het vieren zijn om het leed dat deze mensen, die (in het geval van de Amerikanen dan) dapper ten strijde trekken tegen islamistenbende ISIS, te verduren krijgen deze week. Hoe ziek ben je dan wel niet? De reacties op berichten op die pagina laten ook wel zien dat het hier niet om een (misselijkmakende) satirische pagina gaat ofzo: Allah wordt uitgebreid gedankt daar.
Dat laat natuurlijk ook wel weer de hypocrisie van Facebook zien: anti-linkse of pro-Israëlische berichten worden zonder pardon verwijderd onder het mom van 'discriminatie' of 'haatdragend', maar dit soort haatberichten - of het nu van een grote of kleine pagina komt maakt niets uit - mogen gewoon blijven staan. En dat terwijl ik nog nooit een Israëliër heb horen feestvieren wanneer Bangladesh - leeuwendeel moslim - weer eens overstroomde ofzo. Gek hè? Het is de omgekeerde wereld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten