Moszkowicz verklaart rechterlijke macht de oorlog

Geen categoriemei 02 2011, 14:03
Bram Moszkowicz zet vol de aanval in op de rechterlijke macht.

Advocaat Bram Moszkowicz heeft maandag voor de rechtbank in Amsterdam uitgebreid verhaald van een juridisch complot dat volgens hem tegen zijn cliënt Geert Wilders is gesmeed. Rode draad in het betoog was dat diverse personen uit de rechterlijke macht zich niet hebben gehouden aan de gouden regel dat een verdachte onschuldig is tot het tegendeel is bewezen en zich met de zaak hebben bemoeid. Alles bij elkaar geeft het ,,een weinig verheffend beeld'', aldus Moszkowicz.

Moszkowicz wordt de laatste tijd nogal bekritiseerd door experts. Hij zou te agressief zijn, het imago van de rechterlijke macht bewust beschadigen, etc. Het zal wel. Neerlands rechters hebben zijn kritiek vooral aan zichzelf te danken. Het was immers het Hof van Amsterdam dat het OM opdracht gaf Moszkowiczs cliënt te vervolgen.
Daarnaast is het een ieder met ook maar een beetje gezond verstand volstrekt duidelijk dat de rechters in deze zaak nou niet echt op Wilders' hand zijn. Je zou bijna zeggen dat het omgekeerde zelfs waar is (dat doen we natuurlijk niet: voor je het weet heb je ook een rechtszaak aan je broek vanwege beleding van de rechterlijke macht of iets dergelijks).
Overigens is het bijzonder dapper dat Moszkowicz zo de aanval inzet op de rechterlijke macht. Hij komt immers continu in aanraking met rechters.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten