Motorclub Satudarah is verboden door de rechter: gaan die clubleden überhaupt wel luisteren?

Motorclub Satudarah is verboden door de rechter: gaan die clubleden überhaupt wel luisteren?

Motorclubs, tja, daar kan je wat van vinden natuurlijk, maar het wordt wel echt een probleem als ze maffiatje gaan spelen. Motorclub Satudarah geeft al langer problemen en er was zelfs in de politiek een tijdje het idee om dit soort motorclubs maar helemaal te verbieden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want motorclubs kunnen ook gewoon heel onschuldig en leuk zijn. Nu heeft de rechter de motorclub verboden.

Ook de clubs Supportcrew 999 en Saudarah vallen onder het verbod. Zij zijn volgens justitie zodanig verweven met Satudarah, dat ze daar eigenlijk onderdeel van uitmaken.

Het Openbaar Ministerie wilde ook dat de supportclub Yellow Snakes MC werd verboden, maar volgens de rechtbank is die club onafhankelijk genoeg en is niet voldoende bewezen dat hij deel uitmaakt van Satudarah.

Leuk zo een verbod en ook goed, maar wie denkt dat die leden van de clubs zomaar gaan toegeven en zich aan de wet gaan houden is vrij naïef. De mogelijkheid bestaat nu dat de clubs ondergronds gaan, of andere clubs gaan infiltreren. Het kan niet van criminelen worden verwacht dat ze zich aan de wet houden, dus dat moeten we dus ook nu niet verwachten. Dit verhaal gaat zeker nog een staartje krijgen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties