Na jaren strijd met kanker naderde haar einde dan echt, maar dat pakte ze anders aan dan verwacht

Geen categoriejun 24 2016, 15:00
Ook jij bent van harte welkom om het leven te komen vieren!
Het is de grootste schok die je als ouder te verduren kunt krijgen. In een tijd waarin ze misschien nog nauwelijks konden geloven dat ze een dochter hadden, moesten ze al leren te geloven dat ze haar binnenkort weer zouden verliezen. Dat overkwam de ouders van de Ierse Morgan Long, die met slechts 17 maanden de diagnose 'hersenkanker' kreeg.
Lang gaven de artsen haar niet, en niemand had ook maar kunnen dromen dat dit meisje ooit nog een volwassen vrouw zou worden. Op dit moment is Morgan alweer 19 jaar, waarmee ze haar strijd tegen de gruwelziekte veel langer heeft volgehouden dan voor mogelijk gehouden werd. In die jaren heeft ze ook zeker niet stilgezeten: ze heeft haar middelbareschooldiploma keurig binnengesleept en zelfs haar rijbewijs gehaald. Over wilskracht gesproken!
Toch ontsnapt helaas ook zij uiteindelijk niet aan de consequenties van deze ziekte. Artsen hebben de behandeling officieel opgegeven, en ook Morgan voelt aan dat ze haar volgende verjaardag waarschijnlijk niet meer mee zal maken. De meeste mensen in die situatie zouden waarschijnlijk vooral bezig zijn met het voorbereiden van hun eigen afscheid, hoe macaber dat ook moge zijn, want ook dat hoort er toch bij. Deze sterke vrouw heeft echter besloten om het over een heel andere boeg te gooien. Jazeker, er komt een afscheidsgelegenheid.. Maar Morgan wil daar graag nog bij aanwezig zijn. Levend, that is.
Daarom organiseert ze deze vrijdagmiddag een heus afscheidsfeest, waarbij iedereen, maar dan ook iedereen welkom is, gratis en voor niets. Dat past maar al te goed in de manier waarop zij in het leven staat, want positiviteit stond altijd vooraan. "Ik probeer gewoon altijd positief te zijn. Ik denk niet aan de negatieve dingen." aldus de vrouw. Maar ze haar een nog veel nuchterdere verklaring voor het feest:

Waarom zou ik in hemelsnaam willen dat mensen me komen opzoeken als ik dood ben? Ik wil mensen zien terwijl ik leef. Zullen we een feestje houden? Laten we genieten!

En zo is het maar net! Soms is het gewoon ontzettend belangrijk om het leven te vieren, zolang dat nog kan. Toch valt niet te ontkennen dat de komende tijd enorm zwaar zal zijn voor haar geliefden. Ik ben er echter van overtuigd dat ze nu iets voldaner, en misschien wel met een kleine glimlach, zullen kunnen terugkijken naar deze tijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten