Na meer dan 70 jaar krijgt deze dame de mooiste dag van haar leven: ze krijgt haar schooldiploma namelijk

Geen categoriemrt 13 2016, 21:00
De 93-jarige Dorothy Louise Liggett heeft slechts van één ding spijt in haar leven.
Dat gevoel van spijt veranderde eerder deze maand in trots toen ze op haar 93e verjaardag alsnog verrast werd met haar middelbare schooldiploma.
Donald Huston, haar 67-jarige zoon, legt uit:

"Haar spijt is niet langer een spijt, maar een verwezenlijkte ambitie. Ik ben echt blij dat ze eindelijk datgene krijgt waarvan ze ons altijd vertelde dat ze wenste dat ze het gehad had. Dit is een heel bijzonder verjaardagscadeau."

Dorothy kreeg haar diploma uit handen van David W. James, de huidige directeur van de school. Hij besloot om in actie te komen nadat hij een brief had ontvangen van Dorothy's 73-jarige dochter Janice.
In de brief legde Janice uit dat haar moeder in 1942 kort voor de diploma-uitreiking van school werd getrapt omdat men erachter kwam dat ze getrouwd was. De directeur legt uit:

"Toen ik de brief las en zelf wat onderzoek deed voelde ik afschuw over de manier waarop ze behandeld is door onze school. En ik wilde ervoor zorgen dat we daar iets aan zouden doen. Ze ging 13 jaar lang naar school, zorgde er altijd voor dat ze goede cijfers had, maar kreeg om deze reden haar diploma niet. Dat is onjuist."

Voor Dorothy was dit werkelijk een droom die werkelijkheid werd. In 1942 had ze namelijk een discussie met een gymleraar. Die wilde dat ze zou nablijven omdat haar gymkleren vergeten was. Daarop zei ze dat ze dat niet zou doen omdat ze getrouwd was en naar haar man wilde gaan. Dat kostte haar dus haar diploma.
Gelukkig zijn de tijden veranderd en kunnen getrouwde vrouwen tegenwoordig wél een diploma krijgen als ze daar hard voor werken, net zoals ongetrouwde mensen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten