Na steun voor #Brexit is Boris Johnson opeens de grote favoriet om de nieuwe leider van de Tories te worden

Geen categoriemrt 08 2016, 13:00
Het was alles behalve dom van Boris Johnson, de burgemeester van Londen, om de beweging voor een Brexit te steunen.
Volgens veel experts was het een potentieel gevaarlijk moment voor de flamboyante politicus. Hij werd namelijk gezien als één van de mogelijke opvolgers van David Cameron, maar iedereen besefte dat hij zijn toekomst vergooide als hij de verkeerde keuze maakte.
Insiders weten dat het lastig kiezen was voor Johnson. Hij keek niet alleen naar wat het beste is voor Groot-Brittannië, maar ook voor zichzelf. Uiteindelijk hakte hij de knoop door: hij zou campagne voeren tégen zijn eigen premier die voor het Britse EU-lidmaatschap is.
Het resultaat mag er zijn voor hem: volgens Conservative Home is hij namelijk in één klap van 'één van de favorieten' veranderd in de absolute topfavoriet:
Screen Shot 2016-03-08 at 13.53.12
Dat is natuurlijk geweldig - zowel voor Johnson als voor de Brexit-beweging, maar voor die laatste wordt het nóg mooier. Michael Gove en Liam Fox, de nummers 1 en 2, zijn namelijk ook tegen voortgezet EU-lidmaatschap van hun land. George Osborne en Theresa May zijn er voor, en Sajid Javid is... irrelevant.
Het wordt de komende tijd interessant om te zien waar dit heengaat. Het zou mij niet verbazen als Johnson binnenkort niet alleen de nieuwe leider van de Tories wordt, maar ook de premier van een onafhankelijk Groot-Brittannië dat niet langer lid is van de Europese Unie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten